ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Όχι στη λειτουργία ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ στον πεζόδρομο της Ακαδημίας!!!

Δημοσιεύτηκε στις: at 19 Ιουνίου 2020
211 0

Εδώ και 2 ημέρες στον πεζόδρομο μπροστά στο Δημοτικό Σχολείο της Ακαδημίας παρακείμενη επιχείρηση  κατασκευάζει σιδερένια βάση όπου θα τοποθετήσει  τραπεζοκαθίσματα !!!

Προφανώς η άδεια δόθηκε απευθείας από τη Δημοτική Αρχή καθώς δεν γνωρίζουμε αν συνεδρίασε κάποια επιτροπή. Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έφτασε ποτέ κάτι τέτοιο. Μήπως δόθηκε άδεια κατασκευής (μόνιμης απ’ ότι φαίνεται) μέσα στον κοινόχρηστο χώρο ? Αυτό δεν είναι παράνομο ? Ακόμη και επίκληση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου να έχει γίνει στα πλαίσια «διευκόλυνσης των επιχειρηματιών λόγω κορονοιού» η απόφαση είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανακληθεί.

Τι κι αν αγωνιζόμαστε για να διατηρηθούν οι ελάχιστοι ελεύθεροι χώροι στην πόλη, ιδιαίτερα στο κέντρο, η Δημοτική Αρχή έχει βάλει στόχο να εμπορευματοποιήσει τα πάντα, να καλύψει ό,τι έχει απομείνει ελεύθερο.

 

Ο συγκεκριμένος πεζόδρομος συγκεντρώνει δημότες και ιδιαίτερα μικρά παιδιά, βρίσκεται δίπλα στο κεντρικό πάρκο της πόλης, μπροστά στην είσοδο του δημοτικού σχολείου και θα περιμέναμε από το Δήμο ιδιαίτερα αυτό το καλοκαίρι να άνοιγε την αυλή του σχολείου σε δραστηριότητες των παιδιών και όχι να νοικιάζει έναν ακόμη ελεύθερο χώρο.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε  εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε  εργασία στον πεζόδρομο και να αποδοθεί και πάλι στους δημότες.

Καλούμε το Σύλλογο Γονέων, το σύλλογο  Δασκάλων , την ευρύτερη γειτονιά του σχολείου να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν το χώρο.

Καλούμε τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας , τις Σχολικές Επιτροπές και το Δημοτικό Συμβούλιο να προστατέψουν το κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο του ιστορικού αυτού κτηρίου της πόλης γιατί φαίνεται πως θα κινδυνέψει άμεσα και με άλλα σχέδια…..

Καλούμε τους δημότες να αγωνιστούν για να αποδοθούν στο Δήμο κι άλλοι χώροι, να ελευθερωθούν κι άλλοι δημόσιοι χώροι για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε.

Σχετικά άρθρα

Σιώπησε ο ιμάμης της Αγίας Σοφίας

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Απριλίου 2021 0
Παρασκηνιακές συγκρούσεις απομάκρυναν τον ιμάμη της Αγίας Σοφίας, γράφει το Spiegel Online. Πολυάριθμα σχόλια για το Κόμμα των Πρασίνων που…

Συμπολίτης μας χρειάζεται αιμοπετάλια

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Ιουνίου 2019 0
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Διδυμοτείχου “Ειρήνη Χρυσοβαλάντου” έλαβε άμεσο αίτημα για αιμοπετάλια προς τη θεραπεία ασθενή άντρα 44 χρόνων από την περιοχή…

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ: Αυτοκριτική για την «ωρολογιακή βόμβα» – «Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της Εθνικής μας αυτοκτονίας»

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Οκτωβρίου 2019 0
Αυτοκριτική για τις ευθύνες της Εκκλησίας, των κυβερνήσεων και των γονιών για το πρόβλημα – Οι γενναίες πρωτοβουλίες που πρέπει…