H ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ …ΑΛΛΑ ΟΛΗ Η  ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ (ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ)

606 0

H ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ …ΑΛΛΑ ΟΛΗ Η  ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ

ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Η ιστορία για πολλούς λόγους επαναλαμβάνετε. Στιγμές –στιγμές, ακριβώς φωτοτυπίκες. Ίδιες καταστάσεις σε πανομοιότυπες στιγμές, που σίγουρα έχουν άλλες αφορμές.

Μιλάμε για τα συλλαλητήρια, για τις εκλογές, για διάφορα άλλα που γίνονται. Αν πάρουμε από τον Καποδίστρια μέχρι σήμερα, η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται, με άλλους κομπάρσους, θεατές και οργανωτές.

Ο Καποδίστριας ήθελε να αναμορφώσει το Ελληνικό κράτος με ένα σύγχρονο κράτος μακριά από τις Οθωμανικές συνήθειες και καθημερινότητες. Η απάντηση με μαχαιριές και θάνατο. Στο τέλος δικάστηκαν οι ένοχοι …αλλά οι πραγματικοί ένοχοι και εντολοδόχοι ποτέ. Στο τέλος το 1929..η κατάρρευση αφού οι καλοί ευεργέτες μας είχαν φάει, τα λεφτά του αγώνα και μετά ούτε γάτα ούτε ζημιά ….Και ο λαός πείνασε, χωρίς Τουρκικό ζυγό, αλλά από τα Ελληνικά πολιτικοοικονομικά ρεμάλια, που πολλά έχουν φτάσει μέχρι και τις μέρες μας ακόμα.

Η ιστορία της Μικρασιατικής καταστροφής στο ίδιο μήκος κύματος. Ιστοριδοκάπηλοι και Μεγα Αλέξανδροι που θέλανε λέει στο πονεμένο τους μυαλό, να φτιάξουν την μεγάλη Ελλάδα …στο τέλος χάσανε και τα αυγά και τα πασχάλια. Και όμως τα αυγά και τα πασχάλια..ήτανε χιλιάδες θύματα από τα τουρκικά ασκέρια μετά την υποχώρηση του Ελληνικού στρατού αλλά και ακόμα χειρότερα η άνευ όρων παράδοση της Αν. Θράκης και των στρατηγικότατων νησιών Ίμβρου και Τενέδου από τον κορμό της μητέρας Ελλάδος και φυσικά τον αφανισμό των Ελλήνων από αυτά τα μέρη. 2000000 πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες ξεριζώθηκαν από τα χώματα τους και πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς, για να ξεφύγουνε από τα Τούρκικα σπαθιά,  που ήτανε ακόμα σκληρότερος όταν φτάσανε στην πατρίδα όπου η φτώχια και η πείνα θέρισε πολλούς από τους εναπομείναντες. Και εκεί πατριδοκάπηλοι ….έφεραν την καταστροφή σε ένα ντελίριο φανατικού υπερεθνικισμού. Και μετά κλαίγαμε για πολλά μα πολλά χρόνια …και ακόμα μιλάμε για τις χαμένες χωρίς λόγο πατρίδες και ιδίως εμείς εδώ στον Έβρο και στην Θράκη.

Το 1941-45, η Εθνική αντίσταση εναντίον των Ναζιστών Γερμανών. Και μετά ο εμφύλιος. Πατριώτες εναντίον πατριωτών. Αποκορύφωμα τα πολλά θύματα του εμφυλίου πολέμου, εδώ μεγάλο ρόλο έπαιξαν και οι μεγάλες δυνάμεις και η στάση τους στα Δεκεμβριανά, αλλά και το απέραντο μίσος αδερφού προς αδερφού που οδήγησε και πάλι στην ξενιτιά και στον διωγμό χιλιάδες  Έλληνες, λόγω κοινωνικών φρονημάτων, ενώ κατέληξαν και αυτοί που έμειναν εδώ στα υπέροχα σωφρονιστικά ιδρύματα, για διαφορετικές εκδρομές, χωρίς ξαπλώστρα και τέντα, αλλά με μαστίγιο και κάγκελα. Από την άλλη, αυτοί που πολέμησαν τους Γερμανούς, είδαν σε μια μέρα τους δοσίλογους Γερμανοτσολιάδες, σε θέσεις κλειδιά. Ο Ράλλης σχεδόν ο μόνος, που δικάστηκε.  Συνήγοροι του ο Βαρβιτσιώτης και ο γιος του Γεώργιος Ράλλης μετέπειτα πρωθυπουργός .

Ο Άγγελος Έβερτ, πρώην διοικητής της αστυνομίας επί Γερμανών, διοικητής της αστυνομίας στο απελευθερωμένο κράτος, πάλι για να μας σώσει από τους κουμουνιστές. Επιπτώσεις, καμία, αντίθετα επιβράβευση και ανάθεση της μεγαλύτερης θέσης της αστυνομίας.

Οι προδότες και δοσίλογοι, που εκτελούσαν κάτω από τις Γερμανικές εντολές και εντολοδόχοι δοσίλογοι , μετατράπηκαν σε μια νύχτα σε προστάτες του λαού που εκτελούσαν και που ποτέ δεν πλήρωσαν.

Ο ρόλος της εκκλησίας πάντα σκοτεινός αφού η εξουσία τάχθηκε με το ναζιστικό καθεστώς.

Σήμερα τα συλλαλητήρια και οι συναθροίσεις. Ναι, κανείς δεν λέει, ότι δεν έχουν δίκαιο. Η Μακεδονία είναι και θα είναι ιστορικά και πολιτισμικά Ελληνική. Γεωγραφικά μόνο ένα κομμάτι της, είναι ίσως υπό Σλαβοβουλγαρική κατοχή. Και λέω Σλαβοβουλγαρική κατοχή γιατί μέχρι και το Μοναστήρι υπάρχει μειονοτική Ελληνική παροικία.  Και φυσικά οι κάτοικοι, αυτοί που αυτόπροσδιορίζονται Μακεδόνες, δεν μιλάν Μακεδονικά, αλλά μια Βουλγαρική διάλεκτο και όχι μια άλλη γλώσσα. Καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο που μιλούσε Ελληνικά.

Αλλά ποιοι διοργανώνουν αυτά τα συλλαλητήρια;. Ποιος ο ρόλος τους; Μήπως η αυτοπροβολή τους. Και αν πραγματικά ήταν παλλαϊκό γιατί δέχτηκαν αυτούς τους ανθρώπους ενώ έπρεπε να εκδιωχθούν αμέσως.

Ας πάρουμε την Χ.Α. Άτομα που δηλώνουν όπως δήλωσε ο Μιχαλολιάκος υπερήφανοι για τον Εθνικοσοσιαλισμό και ότι αν ήταν στην Γερμανία θα ήταν υπερήφανοι να ήταν στο κόμμα του  Χίτλερ. Ναι, αυτού που εξολόθρευσε 700.000 Έλληνες …..αλλά ο πατέρας του ήταν στην γερμανική κατοχή και αυτός της ιδίας πάστας. Και αυτοί είναι οι πατριώτες.

Σώρας και άλλοι καλοί πατριώτες. Θα έσωζε με τα ομόλογα του την Ελλάδα …σήμερα πληρώστε να ξεχρεώστε ….αφού έφαγε τα χρήματα από τους αφελείς που του έδιναν τα 50 ευρώ εγγραφή….

Σαμαράς. Αυτός που υπέγραψε το 2ο μνημόνιο με Αγγλικό δίκαιο και υποδούλωνε όλη την Ελλάδα στην Γερμανική μπότα ξανά, εξουθένωσε τους Έλληνες με υπερφορολόγηση, ΕΝΦΙΑ, 3000000 ανέργους, 28% ανεργία, μισθούς πείνας στα 500 ευρώ, 400.000 νέους επιστήμονες που εγκαταλείψαν την χώρα, κλπ. Και φυσικά μετά από μια εβδομάδα που ωρυόταν κατά του συλλαλητηρίου να σου και ο Κούλης ….αυτός που επί Σαμαρά καταδίωκε κάθε τι Ελληνικό. Αυτοί που το 2015, φώναζαν …γερά Γερούν …και μην τους λυπάστε τους Έλληνες, όπως η Σπυράκη. Ή όπως ο Άδωνης που φώναζε να πάρουν οι Έλληνες τα λεφτά τους και να τα πάνε στο εξωτερικό …….Φιλλέληνες…..που περισσότερο πεθαίνεις. Βέβαια οι φιλέλληνες αυτοί όπως και σε όλες τις περιπτώσεις άφησαν όταν κυβερνούσαν ένα χρέος 350 δις …..και ένα κράτος κάτω από ξένη και μόνο κυριαρχία …όπως και τότε …το 1829, το 1839…το 2009…ίσως και το 9 σαν νούμερο να μην μας πάει εμάς τους Έλληνες και ίσως σαν γρουσούζικο να αλλάξουμε το 13…με το 9….

Σχετικά άρθρα

ΕΕΔΥΕ: «Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ Έξω οι βάσεις και τα ορμητήρια θανάτου από τη χώρα μας»

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Σεπτεμβρίου 2018 0
«Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Έξω οι βάσεις και τα ορμητήρια θανάτου από τη χώρα…