Η βουλευτής του Έβρου ΣΥΡΙΖΑ κ. Νατάσα Γκαρά εκλέχτηκε Γραμματέας της Βουλής

Σε συνέχεια της εκλογής του Νίκου Βούτση, ως νέου Προέδρου της Βουλής, το μεσημέρι της Κυριακής, συνεδρίασε η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου υπό την προεδρία του, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή Αντιπροέδρων, Κοσμητόρων και Γραμματέων.

Εξελέγησαν, ο κ. Αναστάσιος Κουράκης ως Α’ αντιπρόεδρος (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 197 “υπέρ”, 64 λευκά, 6 άκυρα), ο κ. Γεώργιος Βαρεμένος ως Β’ Αντιπρόεδρος (ΣΥ.ΡΙΖ.Α., 205 “υπέρ”, 64 λευκά, 6 άκυρα), η κα. Αναστασία Χριστοδουλοπούλου ως Γ’ Αντιπρόεδρος (ΣΥ.ΡΙΖ.Α., 183 “υπέρ”, 64 λευκά 6 άκυρα) ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης ως Δ’ Αντιπρόεδρος (Ν.Δ., 267 “υπέρ”, 27 λευκά), ο κ. Δημήτριος Κρεμαστινός ως ΣΤ’ Αντιπρόεδρος (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, 245 “υπέρ”, 40 λευκά, 5 άκυρα) και ο κ. Γεώργιος Λαμπρούλης ως Ζ’ Αντιπρόεδρος (Κ.Κ.Ε., 229 “υπέρ”, 6 λευκά 49 άκυρα).

Η θέση του Ε’ Αντιπροέδρου δεν πληρούται, διότι ο υποψήφιος γι’ αυτήν, κ. Ιωάννης Αϊβατίδης (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ), δεν έλαβε την απαιτούμενη από το άρθρο 67 του Συντάγματος και το άρθρο 8 του Κανονισμού της Βουλής πλειοψηφία (75 ψήφους).

Κοσμήτορες της Βουλής εξελέγησαν οι κ.κ. Νάσος Αθανασίου, Γεώργιος Πάντζας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αμφότεροι με 208 “υπέρ”, 66 λευκά, 7 άκυρα και Κωνσταντίνος Κουκοδήμος της Ν.Δ., με 268 “υπέρ”, 20 λευκά, 12 άκυρα.

Γραμματείς της Βουλής εξελέγησαν οι Βουλευτές Αναστασία Γκαρά, Μάριος Κάτσης, Ιωάννης Σαρακιώτης, Γεώργιος Ψυχογιός (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), οι οποίοι έλαβαν από 208 “υπέρ”, 66 λευκά, 7 άκυρα και Ιωάννης Κεφαλογιάννης (Ν.Δ.), με 268 “υπέρ”, 20 λευκά και 12 άκυρα.

Μία θέση Γραμματέα δεν πληρούται, διότι ο υποψήφιος γι’ αυτήν, κ. Νικόλαος Κούζηλος (ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ), δεν έλαβε την απαιτούμενη από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής πλειοψηφία.

www.epoli.gr

Προηγούμενο άρθροΣτον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ο Σούλαγιτς!
Επόμενο άρθροΔείτε τα εγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως