Ρυθμίσεις για την πληρωμή της Ειδικής Ενίσχυσης των βαμβακοκαλλιεργητών στον Έβρο αιτείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, με αναφορά που κατέθεσε, η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Στην Αναφορά επισυνάπτεται επιστολή των Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Έβρου, όπου παρουσιάζεται η αδυναμία επίτευξης ικανής ελάχιστης στρεμματικής απόδοσης (150κιλά/στρέμμα) σε κάποια αγροτεμάχια καλλιέργειας βάμβακος στον Νομό. Επιπλέον, κατατίθεται το αίτημα της διόρθωσης της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2020, ώστε να καταστούν μη επιλέξιμα αγροτεμάχια, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο το πλαφόν της ελάχιστης στρεμματικής απόδοσης.

Σημειώνεται, επιπλέον, ότι η μη πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης, μεσούσης της πανδημίας και των περιορισμών που ισχύουν για την αντιμετώπισή της, δημιουργεί τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στους αγρότες κι απειλεί τη βιωσιμότητά τους.

Τέλος, επισημαίνεται, ότι η κ. Γκαρά έχει πλείστες φορές αναφέρει το σοβαρό πλήγμα που δέχεται ο πρωτογενής τομέας από την οικονομική και υγειονομική κρίση, τα ελλιπή μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης της ΝΔ, και την ανάγκη άμεσης και συνεχούς στήριξης κι ενίσχυσης του αγροτικού κόσμου, καθώς αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας και της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της.


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τον
κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Ανάγκη για άμεση πληρωμή ειδικής ενίσχυσης καλλιεργητών βαμβακιού στο νομό Έβρου»

Η Βουλευτής Έβρου καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως αναφορά, την από 16/04/2021 επιστολή των Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Έβρου με θέμα: «Απλήρωτη Ειδική Ενίσχυση Βαμβακιού Εσοδείας 2020», με την οποία ζητείται η διόρθωση της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης Βάμβακος 2020, ως προς τα επιλέξιμα αγροτεμάχια με βαμβάκι.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Αλεξανδρούπολη, 16 Απριλίου 2021

Η καταθέτουσα Βουλευτής
Αναστασία Γκαρά

Προηγούμενο άρθροΟ δεύτερος Έβρος της Τουρκίας! – Ανάλυση του Δημήτρη Απόκη
Επόμενο άρθροΧ. Κηπουρός – Π. Χριστοδούλου: “Μπράβο Δένδια. Όμως η θεραπεία του συνδρόμου της Στοκχόλμης, απαιτεί νέο δόγμα του Ελληνισμού”