Καταστροφή υπέστησαν καλλιέργειες σε χωράφια αγροτών του κεντρικού Έβρου, ιδιαίτερα του Δήμου Σουφλίου, που πλημμύρισαν για μια ακόμη φορά, με την πρώτη ανοιξιάτικη βροχή που έπεσε πρόσφατα.

Ειδικότερα οι νέες καταστροφές αφορούν σε καλλιέργειες με ηλιόσπορο, τριφύλλια, σιτηρά, κηπευτικά και άλλα, αναγκάζοντας σε επανασπορά που κοστίζει.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», «θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των αγροτών της περιοχής που για άλλη μια φορά βλέπουν να πλημμυρίζουν τα χωράφια τους από τα τοπικά νερά και να καταστρέφονται καλλιέργειες».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΑΣΕ:

«Οι καταστροφές που σημειώθηκαν δεν ήταν το μοιραίο αποτέλεσμα μιας κακοκαιρίας, αλλά είναι το φυσικό επακόλουθο μιας πολιτικής που ακολουθείται από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, που στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ αρνούνται να χορηγήσουν τα απαραίτητα κονδύλια για τον καθαρισμό των αποστραγγιστικών δικτύων, τα οποία παραμένουν για πολλά χρόνια σε πλήρη εγκατάλειψη. Την πολιτική αυτή πληρώνουν ακριβά κάθε χρόνο οι αγρότες της περιοχής μας.

Η Ομοσπονδία καλεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για το σύνολο των ζημιών στην περιοχή και να αποζημιωθούν οι αγρότες, που βρίσκονται στα δύσκολα εξαιτίας των εφαρμοζόμενων αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Και να ξεκινήσει άμεσα ο καθαρισμός των αποστραγγιστικών δικτύων σε όλο τον Έβρο».

www.902.gr

Προηγούμενο άρθροΜε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων Σαμοθράκης
Επόμενο άρθροΚατάλογος των αιτημάτων υπόψιν της Υπουργού Τουρισμού θα θέσει η Περιφέρεια ΑΜΘ