Η Δαδιά υποδέχθηκε το ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου

Δημοσιεύτηκε στις: at 21 Μαΐου 2017
449 0

Με τη ευκαιρία της εορτής της μετακομιδής των ιερών λειψάνων του Θεοφόρου αγίου Νικολάου από τα Μύρα στο Μπάρι της Ιταλίας, κατόπιν παρακλήσεως του Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, μετέφερε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Δαδιάς τα ιερά λείψανα του Αγίου, που φυλάσσσονται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αλεξανδρουπόλεως το απόγευμα της της Πέμπτης 18ης Μαΐου ε.ε., και στη συνέχεια προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού, συγχοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος ετόνισε ότι όπως οι ναυτικοί έχουν προστάτη τους τον Άγιο έτσι και όλοι μας μέσα στην τρικυμία της ζωής αναζητούμε τη μεσιτεία του για να γαληνεύει τις φουρτούνες και να μας οδηγεί στο υπήνεμο λιμάνι της σωτηρίας.

Στις εκδηλώσεις προσήλθαν οι Διοικητές της 50ης και της 7ης Ταξιαρχίας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου Χαρ. Βομβέλλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλοι επίσημοι.

Το Σάββατο 20 του μηνός Μαΐου ε.ε. ο επιχώριος Επίσκοπος ιερούργησε στον αυτό Ιερό Ναό και μιλώντας στους πιστούς τόνισε τη σημασία της προσκύνησης των ιερών λειψάνων στην ορθόδοξη παράδοση.

 

Σχετικά άρθρα

Περιφερειακή συνάντηση μελών του ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΠΑΜΘ στην Κομοτηνή με τον Σταύρο Θεοδωράκη

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Δεκεμβρίου 2015 0
Ο προσυνεδριακός διάλογος συνεχίζεται στο ΠΟΤΑΜΙ και διεξάγεται γύρω από τέσσερις θεματικούς κύκλους: – Το πολιτικό περιεχόμενο της δράσης μας…

Οι αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας προκαλούν αναταράξεις, συρρικνώνουν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και προκαλούν φτώχεια στη Θράκη!

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Μαρτίου 2018 0
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΔΠΘ εξαιτίας συγκεκριμένων αποφάσεων του Υπουργού Παιδείας μίλησε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός…