Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, 19.653 Τούρκοι πολίτες κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2016.

Ένα μεγάλο μέρος των 19.653 ανθρώπων που εισήλθαν στην Ελλάδα από τον Ιούλιο του 2016 και μετά, κατηγορούνται για συμμετοχή στο κίνημα του Γκιουλέν (FETO), το οποίο η Τουρκία θεωρεί υπεύθυνο για την απόπειρα.

Από τους 9.000 Τούρκους πολίτες που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, μόνο 2.000 το έλαβαν, σύμφωνα με τη Hurriyet, ενώ οι υπόλοιποι 7.000 δεν έχουν ακόμη νέα από τις αιτήσεις τους. Οι αιτήσεις 697 Τούρκων υπηκόων απορρίφθηκαν.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα η τουρκική κυβέρνηση ξεκίνησε την καταστολή εναντίον οπαδών του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας μεγάλος αριθμός εκείνων που κατηγορούνται για δεσμούς με τον Γκιουλέν στην Ελλάδα έχουν μετακινηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρει ακόμα η τουρκική εφημερίδα.

Οι περισσότεροι από τους Τούρκους που κατέφυγαν στην Ελλάδα είναι μέλη του FETO, σύμφωνα με τη Hurriyet και ένα μικρό μέρος τους είναι μέλη «τρομοκρατικών οργανώσεων» (κατά την Άγκυρα) όπως το PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν) και το DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο)

www.pronews.gr

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Τοκαμάνης: “Aδιανόητο… ένας ολόκληρος Δήμος έχει τεθεί σε απαγόρευση… ενώ τα κρούσματα περιορίζονται σε μια εσώκλειστη σχολή”
Επόμενο άρθρο1ος στην Ελλάδα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στα ΒΡΑΒΕΙΑ “BEST CITY AWARDS 2020”