Κοινοβουλευτική αναφορά κατέθεσε (20/5) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Αν.Δημοσχάκης, διαβιβάζοντας προς τα Υπουργεία Ανάπτυξης-Επενδύσεων και Οικονομικών την επιστολή των ενενήντα έξι (96) πρώην εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. (ΕΒΖ).

Σε αυτή διατυπώνεται το αίτημά τους να δρομολογηθεί η καταβολή των δόσεων των προβλεπόμενων αποζημιώσεων σε εκτέλεση της από 24/5/2019 απόλυσης τους.

Η ενέργεια αυτή γίνεται σε συνέχεια της από 15/5/21 συνάντησης -ενημέρωσης στο Πολιτικό του Γραφ. του Β/Έβρου από τέσσερις (4) εκπροσώπους των πρώην εργαζομένων στο Εργοστάσιο Ζάχαρης Ν.Ορεστιάδας παραδίδοντας στο τέλος & αντίγραφο της Επιστολής τους!

Ακολουθεί αναλυτικά η Κοινοβουλευτική Αναφορά : 

Αλεξ/πολη, 20/5/2021

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΠΡΟΣ : 1. Υπ. Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη

2. Υπ. Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα

ΘΕΜΑ : ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε.

Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά διαβιβάζοντας προς τα Υπουργεία, Ανάπτυξης-Επενδύσεων και Οικονομικών, την επιστολή των πρώην εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. (ΕΒΖ)

Την 15/5/21 αντιπροσωπεία τεσσάρων (4) πρώην εργαζομένων στο Εργοστάσιο Ζάχαρης Ν.Ορεστιάδας τον επισκέφθηκαν στο πολιτικό του Γραφ του Β/Έβρου αφού τον ενημέρωσαν διεξοδικά, στο τέλος τον παρέδωσαν τη συνημμένη σχετική επιστολή!

Όπως αναφέρεται σε αυτή οι πρώην ενενήντα έξι (96) εργαζόμενοι της εταιρείας που έχουν απολυθεί από 24/05/2019 δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα τις δόσεις των προβλεπόμενων αποζημιώσεων απόλυσης και ζητείται η επανεξέταση του εν λόγω αιτήματός τους όπως έκανε η Κυβέρνηση σε παρόμοιες περιπτώσεις!

Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή των πρώην εργαζομένων της ΕΒΖ στον σύνδεσμο: http://www.dimoschakis.gr/κοινοβουλευτικη-παρεμβαση-για-την-κα/

Προηγούμενο άρθροΑπό τον Τρότσκι στον Κίσινγκερ (γράφει ο Δημήτρης Μακροδημόπουλος)
Επόμενο άρθροΕμφιετζόγλου προς Μητσοτάκη: “Η συμφωνία των Πρεσπών να καταργηθεί ή να αναθεωρηθεί”