Αποφασίστηκε η έκδοση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούν την τοποθέτηση εργοταξιακής σήμανσης και την τροποποίηση της κυκλοφορίας σύμφωνα με την ανωτέρω (3) σχετική, της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Συνόρων από το ύψος της γέφυρας Μαΐστρου (έμπροσθεν ξύλινης καντίνας) έως την συμβολή με την οδό Δημοκρίτου και της Ε.Ο. Αλεξ/πολης- Κομοτηνής από το τέλος του οικισμού Νέας Χηλής, στο ύψος του Α/Κ Μάκρης (διασταύρωση οικισμού Μάκρης) έως την συμβολή της με την πόρτα Δικέλλων της Εγνατίας Οδού προκειμένου να διέλθουν βαρέα οχήματα όπου μεταφέρουν βαρύ βιομηχανικό υλικό στην ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. από τον λιμένα Αλεξ/πολης στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

Ειδικότερα:

Για την πραγματοποίηση των παραπάνω ρυθμίσεων θα διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων, τμηματικά σε προγραμματισμένα χρονικά διαστήματα και για εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να πραγματοποιούνται με ασφάλεια η διέλευση των βαρέων οχημάτων της εταιρίας από τα σημεία, αφού πρώτα τοποθετηθεί η προβλεπόμενη οριζόντια και κάθετη σήμανση, , σύμφωνα με τιςανωτέρω σχετικές και την συνημμένη στην ανωτέρω (3) σχετική τεχνική μελέτη προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών.

Για τον προσωρινό αποκλεισμό της κυκλοφορίας θα υπάρχει μέριμνα από τον ανάδοχο και η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα διεξάγεται με σημαιοφόρους .

Η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί των ανωτέρων τμημάτων του οδικού δικτύου (και κατ΄ επέκταση οι διελεύσεις των βαρέων οχημάτων), θα είναι ολιγόωρες και θα λαμβάνουν χώρα κατά τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Μετά από κάθε διέλευση θα απομακρύνεται η εργοταξιακή- προσωρινή σήμανση και η οδός θα παραδίδεται στην κυκλοφορία απόλυτα καθαρή από φερτές και ξένες ύλες και ασφαλείς για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Το μέγιστο χρονικό διάστημα καθημερινά των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να καθορίζεται σε συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Αλεξ/πολης και να γνωστοποιούνται εγκαίρως προ της ενάρξεώς τους από τον υπεύθυνο της εταιρίας.

Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες-διελεύσεις-διακοπές κυκλοφορίας να εκτελούνται κατόπιν προφορικής συνεννόησης των υπευθύνων της εταιρείας με τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αλεξ/πολης, προκειμένου αποφευχθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων συνέπεια τοπικών ιδιαιτεροτήτων ή έκτακτων γεγονότων (εκδηλώσεων, δυσμενών καιρικών συνθηκών κλπ).

Για τα ανωτέρω, για κάθε άλλη έκτακτη κυκλοφοριακή ρύθμιση (άλλη προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας, μονοδρόμηση κ.λ.π.), καθώς και για τις εκτροπές της κυκλοφορίας που θα απαιτηθούν, εξουσιοδοτούμε το Τμήμα Τροχαίας Αλεξ/πολης, το οποίο να λάβει κάθε μέτρο κυκλοφοριακής τεχνικής, σε συνεργασία με υπευθύνους εταιρείας.

Τα παραπάνω ισχύουν από την δημοσίευση της παρούσας, και ισχύουν για δέκα (10) ημέρες, με έναρξη αυτών την 29/03/2023 και εφαρμόζονται από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων με μέριμνα και ευθύνη της αναδόχου εταιρείας «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» η οποία επί πλέον υποχρεούται, για τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση της προσωρινής σήμανσης, ως αυτή μνημονεύεται στα ανωτέρω σχετικά.

 

Προηγούμενο άρθροΤο πρωί της Παρασκευής 31 Μαρτίου, ο Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής κ. Γεράσιμος Σαλτός , στον MAXIMUM FM 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό
Επόμενο άρθροΟμοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης – Διοργάνωση Ενημερωτικής Ημερίδας στην Αλεξανδρούπολη