Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται την Αλεξανδρούπολη για τον εορτασμό της 101ης επετείου από την ενσωμάτωση της πόλης στον εθνικό κορμό.

Η κυρία Σακελλαροπούλου παρέστη στη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμου. Αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Δόμνας Βισβίζη στην πλατεία του Φάρου και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 14 Μαΐου 1920, τόσο η Αλεξανδρούπολη όσο και η Κομοτηνή απελευθερώνονται και ενσωματώνονται στον εθνικό κορμό.

Διακόσια χρόνια μετά την κήρυξη της Επανάστασης και 101 χρόνια από την ενσωμάτωση, γιορτάζουμε την επέτειο αυτή στην Αλεξανδρούπολη, για δεύτερη δυστυχώς χρονιά σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης. Ελπίζουμε όμως ότι θα είναι η τελευταία, αφού η πιστή τήρηση του εμβολιαστικού προγράμματος εγγυάται την επιστροφή της χώρας στην ομαλότητα.

Είμαστε υπερήφανοι για τους θρακιώτες ακρίτες μας, που φυλάνε με αυταπάρνηση τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα.

Είμαστε υπερήφανοι για την Αλεξανδρούπολη, μια πόλη που αποτελεί κόμβο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και εγγυητή σταθερότητας για τη Θράκη και συνολικά για την πατρίδα μας».

Στη συνέχεια η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού επισκέφθηκε το Μνημείο Προσκόπων μετέβη στο Δημαρχείο όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ιωάννης Ζαμπούκης και μετείχε σε σύσκεψη με τις τοπικές αρχές.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος

Αμέσως μετά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, και ξεναγήθηκε από την Πρόεδρο Αγγελική Γιαννακίδου.

To απόγευμα η κυρία Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα ενημερωθεί από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ.

Χθες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμο, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτριο Πέτροβιτς.

Παρόντες κατά την επίσκεψη της κυρίας Σακελλαροπούλου στην Αλεξανδρούπολη ήταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Προηγούμενο άρθροΚατερίνα Σακελλαροπούλου: “Η Θράκη, όλοι μας, της οφείλουμε πολλά”
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη της ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης