KKE: Ανεπιθύμητοι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι στην περιοχή

Δημοσιεύτηκε στις: at 9 Μαρτίου 2020
85 0

Συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στην επίσκεψη των Αμερικανών αξιωματούχων στην πόλη στο πλαίσιο του ελέγχου των υποδομών και του λιμανιού για την ετοιμότητά τους προκειμένου να συμμετέχουν στα ιμπεριαλιστικά σχέδιά τους στην ευρύτερη περιοχή.

Με πανό που αναγράφει «Είσαι ανεπιθύμητος – Go home killer», οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ και του αναπληρωτή υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Πάλμερ.

«Σήμερα γίνεται μια διαμαρτυρία για την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ και του βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ στην Αλεξανδρούπολη. Έχει σχέση με τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε πολεμικό ορμητήριο των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, κάτι το οποίο βρίσκει αντίθετους τους Κομμουνιστές, το ΚΚΕ αλλά και μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού» σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ (δείτε εδώ βίντεο). Σημείωσε επίσης ότι «το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης εντάσσεται στη στρατηγική αντιπαράθεση με τη Ρωσία και αξιοποιείται ως λιμάνι μεταφοράς προσωπικού και πυρομαχικών προκειμένου να περικυκλωθεί η Ρωσία. Για τους ανταγωνισμούς τους δηλαδή, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μετατρέπεται από ένα ειρηνικό λιμάνι σε ένα πολεμικό ορμητήριο».

Όσο για το Προσφυγικό είπε πως «ασφαλώς έρχονται να δουν την κατάσταση που επικρατεί, μια κατάσταση που δημιουργεί ανησυχία στον κόσμο εδώ του Έβρου και βεβαίως προκαλεί πολύ μεγάλη ταλαιπωρία στους ανθρώπους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα» και συμπλήρωσε ότι το ΚΚΕ έχει δώσει τη διέξοδο για όλο αυτό το αδιέξοδο. Παράλληλα, είπε πως το θέμα «δεν είναι κλειστά ή ανοιχτά σύνορα. Νομίζουμε ότι είναι αναγκαία η φύλαξη των συνόρων. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Άλλο είναι η ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών των ανθρώπων και άλλο όταν κρίνει ένα κράτος, ότι πρέπει να κλείσει τα σύνορά του». Επεσήμανε πως η καταγραφή και η απόδοση ασύλου μπορεί να γίνει εκεί που είναι τώρα συγκεντρωμένοι, δηλαδή στην Τουρκία και «να ξεκινήσει η μεταφορά τους για τις χώρες προορισμού. Την ευθύνη μπορεί να την αναλάβει και η ΕΕ και ο ΟΗΕ».

Από την πλευρά του, το στέλεχος του ΚΚΕ Σιδέρης Μιχαηλίδης, σε δήλωσή του (δείτε βίντεο εδώ) τόνισε πως είναι προκλητικό να βρίσκονται οι Αμερικανοί αξιωματούχοι στον Έβρο τη συγκεκριμένη στιγμή καθώς «για εμάς είναι η γενεσιουργός αιτία του πολέμου, της προσφυγιάς, του ξεριζωμού και όλων των δεινών που τα τελευταία χρόνια βιώνουμε πάρα πολύ έντονα στην περιοχή μας και πως ετοιμάζονται πρόβες πολέμου απέναντι στη Ρωσία. Για το Προσφυγικό, είπε πως στη γύρω περιοχή γίνονται ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, όπως στο Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και τη Λιβύη και έτσι «υπάρχει κύμα ξεριζωμένων που από το 2014 επισκέπτονται τη χώρα μας θέλοντας να πάνε να βρουν μια καλύτερη τύχη και μια καλύτερη ζωή».

Στην ανακοίνωση που μοίραζαν τα μέλη του Κόμματος στο λαό της πόλης αναφέρουν:

«Η επίσκεψη στην πόλη μας των Αμερικανών αξιωματούχων είναι προκλητική! Η περιοχή μας στενάζει από την ασφυκτική κατάσταση που δημιουργεί σε κατοίκους, πρόσφυγες και μετανάστες η πολιτική των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, που διαλύει χώρες και λαούς, δημιουργεί την προσφυγιά και τη μετανάστευση, σιγοντάρει την επιθετικότητα και τα παζάρια της αστικής τάξης της Τουρκίας.

Για το μόνο που ενδιαφέρονται οι ιμπεριαλιστές είναι ο έλεγχος των πηγών και δρόμων μεταφοράς της ενέργειας, ο έλεγχος περισσότερων αγορών σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους. Έρχονται λοιπόν για να επιθεωρήσουν το στρατηγικό τους “περιουσιακό στοιχείο”, αν είναι έτοιμο να αξιοποιηθεί για τις πρόβες πολέμου με τη Ρωσία.

Έχουν σοβαρές ευθύνες και οι ελληνικές κυβερνήσεις που, ενώ βλέπουν που οδηγεί η στοίχιση στα συμφέροντα των ΗΠΑ – ΕΕ, συνεχίζουν να στηρίζουν αυτή την πολιτική για τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου, για τη λεγόμενη “γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας”. Μας εμπλέκουν ολοένα και περισσότερο σε επικίνδυνες καταστάσεις που μια μικρή μόνο γεύση παίρνουμε αυτές τις μέρες».

Σχετικά άρθρα

Υπουργείο Υγείας: Το Π.Γ.Ν.Α. ανάμεσα στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Ιανουαρίου 2020 0
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προήδρευσε στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα. Στη συνεδρίαση του…

Συνελήφθησαν 4 άτομα (54, 46, 27 και 15 ετών) τα οποία εμπλέκονται σε δύο υποθέσεις διευκόλυνσης εισόδου και παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Σεπτεμβρίου 2018 0
Συνελήφθησαν την 16 και 17-9-2018, στον Έβρο, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τέσσερα (4) άτομα , τα οποία εμπλέκονται…