Η έλευση της Γαλλικής φρεγάτας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μετά από την κοινή άσκηση που πραγματοποιήθηκε με ελληνικές δυνάμεις, στα πλαίσια της μόνιμης ΝΑΤΟικής συμμαχικής ναυτικής δύναμης που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αποτελεί ακόμη ένα κομμάτι στο πάζλ την επικίνδυνης εμπλοκής της χώρας μας στους ευρωατλατικούς σχεδιασμούς.

Η παρουσία της ΝΑΤΟικής πολεμικής μηχανής στο Αιγαίο, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, πραγματικές πρόβες πολέμου, δεν έχουν καμία σχέση με την ασφάλεια της χώρας και την φύλαξη των συνόρων που μας πλασάρουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Στόχος τους η αντιμετώπιση της Ρωσικής παρουσίας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, στα πλαίσια του πολέμου που εξελίσσεται ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από την μία και την Ρωσία από την άλλη, βάζοντας σε μεγαλύτερο κίνδυνο το λαό μας και τα κυριαρχικά δικαιώματα.

Στον αντίποδα ελπιδοφόρο μήνυμα στέλνουν οι λαϊκοί – εργατικοί αγώνες που αναπτύχθηκαν σε Γαλλία και Ελλάδα ενάντια στην πολιτική των αστικών κυβερνήσεων, της ΕΕ, που θυσιάζουν την ασφάλεια, τις σύγχρονες ανάγκες, τα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την ίδια την ζωή του λαού στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε δεκάδες πόλεις σε Ελλάδα και Γαλλία κυριάρχησε το σύνθημα: ή Τα Κέρδη τους ή οι Ζωές μας!!

Οι λαοί μπορούν να δώσουν τη διέξοδο με την πάλη τους σε κάθε χώρα ενάντια στον πραγματικό εχθρό το σύστημα της εκμετάλλευσης, των ανταγωνισμών και του πολέμου, όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις που τον δένουν για τα συμφέροντα των λίγων, στον πόλεμο και τη δυστυχία.

Δυνατός λαός με ισχυρό ΚΚΕ παντού!!!

Προηγούμενο άρθροΑλέξης Τσίπρας: «Προφανώς και θα διατηρήσουμε τον φράχτη στον Έβρο»
Επόμενο άρθροΗ κοροϊδία του Ακάρ, οι αλήθειες του Καλίν και ο κυνισμός του Τσαβούσογλου (γράφει ο Λάζαρος Καμπουρίδης, Αντιστράτηγος ε.α.)