KKE: όχι σε όλα τα διόδια – έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα την κατασκευή των δρόμων

Δημοσιεύτηκε στις: at 06:48
322 0

ΤΕ ΚΚΕ ΕΒΡΟΥ

Δελτίο τύπου

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥ ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΣΤΗΣ

Με αφορμή την σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, με πρωτοβουλία της ΠΕΔ ΑΜΘ, και θέμα την έναρξη κατασκευής διοδίων στη Μέστη Ν. Έβρου η ΤΕ ΕΒΡΟΥ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής :

  1. Σε προηγούμενη παρόμοια σύσκεψη συμφωνήθηκε ομόφωνα το αίτημα ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ. Στις επαφές όμως με τον αρμόδιο υπουργό και το ΤΑΙΠΕΔ οι εκπρόσωποι συμφώνησαν στα αναλογικά ΔΙΟΔΙΑ (ανάλογα με τα χιλιόμετρα).
  2. Το ίδιο αίτημα αποφάσισαν να υποστηρίξουν «αγωνιστικά» και σε αυτή τη φάση, κύρια με νομικά μέσα. Το ΟΧΙ σε όλα τα ΔΙΟΔΙΑ και τον αποκλεισμό του συγκεκριμένου σημείου που πρότειναν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τον απέρριψαν, διατυπώνοντας διάφορες ευρηματικές προτάσεις που κινούνται στη λογική της κυβέρνησης και των εργολάβων.
  3. Στη σύσκεψη συμμετείχαν κυβερνητικοί βουλευτές της περιοχής που στήριξαν τα αναλογικά διόδια με περισσή υποκρισία καθώς 2 μέρες πριν κυβερνητικοί βουλευτές ψήφισαν τροπολογία του υπουργείου Υποδομών που ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις συγκεκριμένης κοινοπραξίας κατασκευής διοδίων στη σύνδεση Κόρινθος- Καλαμάτα. Δηλαδή, η κυβέρνηση ενεργοποιεί μέρος της σύμβασης παραχώρησης που υπογράφηκε το 2007 από προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) που προβλέπει αποζημίωση των εργολάβων με χρήματα του λαού (πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) αν δεν πιαστούν οι στόχοι από την είσπραξη των χαρατσιών των διοδίων. Παρόμοια ήταν και η στάση στελεχών της ΝΔ που ανεβάζει τους τόνους για καθαρά δημαγωγικούς, αντιπολιτευτικούς λόγους ενώ έχει διαχρονικές ευθύνες. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αιρετοί που έχουν τη στήριξη αυτών των κομμάτων και δεκαετίες αποδέχονται, διαχειρίζονται και προωθούν αυτή την πολιτική.
  4. Το ΚΚΕ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙ ότι έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα την κατασκευή των δρόμων. Είναι δικαίωμα των εργαζομένων και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής, να διεκδικήσουν:

* Να ματαιωθεί η κατασκευή των νέων διοδίων ακυρώνοντας κάθε αντιλαϊκή συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες.

* Να καταργηθούν όλα τα διόδια στους οδικούς άξονες όλης της χώρας, ώστε να υπάρχει ελεύθερη διέλευση του λαού.

* Οδικά έργα που θα κατασκευάζονται από έναν εθνικό κατασκευαστικό φορέα χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις του λαού.

* Συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για τους άνεργους, άπορους, μερικά απασχολούμενους, φοιτητές, μαθητές.

Σχετικά άρθρα

Ρένα Δούρου: Η περιφέρεια Αττικής στη διάθεση των δοκιμαζόμενων πολιτών της Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Σεπτεμβρίου 2017 0
Δήλωση της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου: «Από την πρώτη στιγμή που τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα έπληξαν τη Σαμοθράκη, βρίσκομαι σε επικοινωνία με…

Ο ΘΕΙΟΣ ΕΡΩΣ ΤΟΥ ΘΕΑNΔΡΙKΟΥ ΣΤΑΥΡΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΒΑΣΙΛΑ (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Απριλίου 2019 0
Ο ΘΕΙΟΣ ΕΡΩΣ ΤΟΥ ΘΕΑNΔΡΙKΟΥ ΣΤΑΥΡΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΒΑΣΙΛΑ Η υψίστη και εσχάτη «εν άκρα…

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη συγκέντρωσαν εθελοντικά βοήθεια σε είδη, τα οποία προσέφεραν σε διάφορους φορείς και ιδρύματα

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Ιανουαρίου 2018 0
Η Ελληνική Αστυνομία, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, διοργάνωσε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών (τρόφιμα, είδη…