MIA KΑΚΟΦΩΝΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ. Σε σχέση με την πρόταση μομφής προ ημερησίας διατάξεως (Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο Δρ. Νομικής ,Δικηγόρο)

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:29
704 0

Έγινε κι αυτό .Η πρόταση μομφής  από την αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Αλέξη χωρίς Τσίπα    εξ αιτίας της συμφωνίας για το Μακεδονικό ,είναι πια γεγονός. Ατμόσφαιρα που μυρίζει μπαρούτι  στην Βουλή με άκρως διχαστικό κλίμα ,δημιουργεί απρόβλεπτες εντάσεις  , φραστικά επεισόδια  αλλά και  απρόσμενες  παρανοήσεις.

Δεν  πιστεύω προσωπικά  , πως το κόμμα της αξιωματικής  αντιπολίτευσης θα πετύχει τίποτε ιδιαίτερο  με την  κατατεθείσα ήδη πρόταση μομφής. Το αντίθετο μάλιστα , αφού ο πανούργος αλλά και πλήρως ελεγχόμενος   από τους πάτρωνές του Αλέξης  με την κίνηση αυτή θα συσπειρώσει ακόμη περισσότερο τους αμετακίνητους  βουλευτές του όσο και εκείνους  τους «σπεκουλαδόρους» των Ανέλ για να διανύσει πιο ανέφελα  τον  πολιτικό δρόμο μέχρι τις  επόμενες εκλογές.

Δυστυχώς, αλλά  η κυβέρνηση   καθώς  και η κυβερνητική πλειοψηφία  φαίνεται πως κάνουν αυτό που θέλουν τα μεγάλα αφεντικά. Και το αφεντικό διέταξε  πως δεν έχουμε χρόνο  ούτε λεπτό. Πρέπει  δήθεν με όχημα την συμφωνία   να παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας  , η γλώσσα και  η αναγνώριση Μακεδονικού Έθνους  , στα Σκόπια! Γιατί πρέπει να ενταχθεί στο Νάτο  και αργότερα στην Ε.Ε

Όποιος διάβασε λίγο προσεκτικά την συμφωνία θα κατάλαβε , ότι οι διατάξεις των άρθρων  1-20 κρύβουν ωρολογιακές βόμβες.

Τα άρθρα1, 2,7 , 13(Δημιουργία παρακαλώ ΑΟΖ για το περίκλειστο κράτος των Σκοπίων) της συμφωνίας  αλλά και άλλα περιέχουν διατάξεις  που με το κατάλληλο  κλίμα  θα οδηγήσουν σε αλυτρωτισμό. Δεν έκρουσαν τυχαία  τον κώδωνα του κινδύνου  οι πρώην πρωθυπουργοί ,Κωνσταντίνος Καραμανλής  και Ανδρέας Παπανδρέου, όταν τόνιζαν πως αν παραχωρηθεί το όνομα έρχονται δεινά για την Ελλάδα. Εδώ όμως δεν παραχωρήθηκε  μόνο το όνομα αλλά αναγνωρίστηκε  και Μακεδονική γλώσσα καθώς και Μακεδονικό Έθνος.

Μία παρωδία μέσα στη Βουλή .Οι μεν  σφυροκοπούν  τους δε και τανάπαλιν. Και να που στη φόρτιση επάνω,  ανέβηκε  στο βήμα της Βουλής  ο βουλευτής της ΧΑ,Κων/νος Μπαρμπαρούσης. Φτάνοντας  στο τέλος της  παρέμβασης του  και ενώ η αδρεναλίνη  κτύπαγε κόκκινο  κάλεσε φωναχτά και άκομψα   την στρατιωτική ηγεσία  να συλλάβει Προκόπη Παυλόιπουλο , τον Αλέξη δίχως Τσίπα  και τον ευτραφή Κοτζιά, για όσα πράγματι όχι τόσο ευχάριστα   προευτρεπίζουν (προετοιμάζουν)για υπογραφή και ξεπούλημα του Μακεδονικού. Ο παρορμητικός βουλευτής συνέχισε λίγο μετά  να φωνάζει «τα κεφάλια τους στις Πρέσπες». Δεν είπε τίποτε περισσότερο από όσα καθημερινά λέει  ο μισός και παραπάνω πληθυσμός αυτής της χώρας .Η διαφορά  έγκειται πως εκείνος (ο λαός) δεν το λέει  φωναχτά και από βήματος της βουλής  αλλά  το  υποτονθορύζει  στις κατ ιδίαν συζητήσεις , ότι  κάπου θα πρέπει  να σταματήσει αυτός  ο κατήφορος  και κάπου  θα πρέπει να σταματήσει η κυβέρνηση  ,την μειοδοσία αυτή.

Είναι αλήθεια το κάλεσμα ενός βουλευτή από το βήμα της βουλής προς την στρατιωτική  ηγεσία του τόπου  να συλλάβει  πολιτικούς  ,  άραγε στοιχειοθετεί περίπτωση εσχάτης προδοσίας από εκείνες   που προβλέπουν τα άρθρα  134 κι 135 του Ποινικού κώδικα(ΠΚ);

Ακόμη  και προπαρασκευαστικές πράξεις αρκούν  για να θεμελιωθεί το αδίκημα της εσχάτης  προδοσίας. Τόσο μεγάλη σημασία προσδίδει  ο Νομοθέτης μια και το προστατευόμενο έννομο αγαθό, όπως λέγεται , αφορά την εύρυθμη λειτουργία  του πολιτεύματος. Αποτελούν , οι προπαρασκευαστικές πράξεις  την εξαίρεση γιατί  η ποινική απαξία  στο χώρο του δικού μας ποινικού Δικαίου περιορίζεται κατά κανόνα στις ποινικά κολάσιμες πράξεις  ή παραλείψεις  είτε τετελεσμένες είτε σε απόπειρα.

Οι μορφές εσχάτης προδοσίας περιγράφονται αναλυτικά στις διατάξεις 134 επ. του ΠΚ.

Όμως ο διωκόμενος βουλευτής  κατηγορείται κατά την διάταξη  του άρθρου 135 ΠΚ  πως  δημόσια  προκάλεσε με πρόθεση  ή προσπάθησε να διεγείρει   άλλους  στο να επιχειρήσουν  πράξεις από εκείνες που αναφέρονται  στο άρθρο 134.

Συνακόλουθα  όπως όλα σε αυτή την δύσμοιρη χώρα διέπονται από τον καταστροφικό  κανόνα της υπερβολής , έτσι και τώρα  ο εκτός ελέγχου και με την αδρεναλίνη στα ύψη , άκομψος βουλευτής  της ΧΑ διώκεται καθ υπερβολή για εσχάτη προδοσία υπό την μορφή προπαρασκευαστικών πράξεων, γιατί δημόσια προκάλεσε τάχα  με πρόθεση  αόριστα την στρατιωτική  ηγεσία να συλλάβουν τους κατά την άποψή του  πρωταιτίους για την Εθνική μειοδοσία του Μακεδονικού ζητήματος  μετά την συμφωνία με τα Σκόπια.

Υπερβολή ,γιατί οι  πολιτικάντηδες φωστήρες  τύπου Κοντονή αλλά και ευτραφή ως  και «καλοβολεμένου» «αριβίστα» Καμένου  έτρεξαν  με περισσή σπουδή να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά εναντίον του βουλευτή για εσχάτη προδοσία  τελεσθείσα με προπαρασκευαστικές πράξεις , δηλαδή  με δημόσια προτροπή  σε άλλους , εν προκειμένω στην στρατιωτική ηγεσία , να  συλλάβουν πολιτικούς και  με την προτροπή του  αυτή να θέσει έτσι σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος. Όμως γνώση από  στοιχειώδη νομικά έπρεπε να προβληματίσει  όλους εκείνους  τους  φαεινούς νομικούς αστέρες πριν καταλήξουν αλλόφρονες να καταθέτουν μηνύσεις δεξιά και αριστερά. Στο χώρο  του  Ποινικού Δικαίου  όλα  ερμηνεύονται στενά γιατί αλλιώς οδηγούμεθα σε ακρότητες πέραν από το Σύνταγμα(άρθρο 6 και 7 του Σ).Για να στοιχειοθετηθεί λοιπόν έγκλημα εσχάτης προδοσίας με προπαρασκευαστικές πράξεις  του άρθρου 135 ΠΚ πρέπει αυτές οι δημόσιες προτροπές να είναι πρόσφορες  στην κατάλυση  του πολιτεύματος και όχι  μια λεκτική υπερβολή ενός άκομψου αγορητή φορτισμένου από το κλίμα των στιγμών! Γιατί με τον τρόπο αυτό που σκέφτεστε περήφανοι «δημοκράτες» ανοίγετε πρώτοι εσείς τον ασκό του Αιόλου  για  την κατοχύρωση της Δημοκρατίας! Και έπειτα , γιατί όλοι αυτοί  οι κακόγουστοι πολιτικάντηδες  δεν αντιμετωπίζουν ψύχραιμα την κατάσταση  αλλά δείχνουν  να φοβούνται –αλήθεια τι φοβούνται;- δείχνουν να έχουν εφιάλτες και μόνο στο  άκουσμα της λέξης Στρατός-ενώ ο Στρατός σήμερα ούτε κατά διάνοια  δεν δείχνει να έχει επικίνδυνους θύλακες στο εσωτερικό του , αντίθετα έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό και υπηρετεί πιστά την πολιτική του ηγεσία! Πόσο λοιπόν πρόσφορές ήταν οι προτροπές  αυτές του άφρονος δυστυχώς βουλευτή της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία για κατάλυση του πολιτεύματος, όταν  οι λέξεις αυτές ήταν υποδεέστερες  ακόμη  και λεκτικής αντιπαράθεσης  συνοικιακού καφενείου  γειτονιάς;!

Έτσι στόχος της κυβέρνησης  είναι ο αποπροσανατολισμός από το πρόβλημα  , με την σύλληψη του βουλευτή-βλέπετε  σε αυτόφωρο κακούργημα  βουλευτή δεν απαιτείται  άρση ασυλίας από τη Βουλή-που όμως  προκαλεί πόλωση της πολιτικής ζωής του τόπου με απρόβλεπτες  συνέπειες. Αν μάλιστα κορυφωθούν επεισόδια εξ αιτίας της μειοδοτικής στάσης  της κυβέρνησης με ενδεχόμενο να χυθεί και αίμα, τότε εισερχόμεθα σε ένα κύκλο απρόβλεπτων και δυσάρεστων εξελίξεων για την χώρα!

Η παράκρουση όμως και η κακόφωνη ορχήστρα  στον «ναό της Δημοκρατίας μας» συνεχίστηκε , αφού  λες και τους διαπέρασε  όλους ηλεκτρικό ρεύμα , οι μεν του Σύριζα  νόμιζες ότι είχαν κεραυνοβοληθεί από δαιμονικές οντότητες –αλάστορες , οι δε της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ξορκίζοντας από πάνω τους το ανάθεμα και το μίασμα του ακροδεξιού και φασιστικού στίγματος , ακολουθούσαν οι  «παραφυάδες» «δημοκρατική  συμπαράταξη» οι «ποταμίσιοι» για να φτάσουμε  και στη «θρυλική» ή μάλλον θλιβερή  ηγεσία της ΧΑ , η οποία ως σύγχρονος  «Ηρώδης» διέγραψε το «Θείο βρέφος» της , τον Βουλευτή  Μπαρμπαρούση, αποδεικνύοντας πόσο δουλική είναι  και πόσο εξυπηρετεί το σύστημα , που την εκκόλαψε. Κι ας ήταν ο βουλευτής της εκείνος που έδινε πριν χρόνια  και πάλι άκομψες μάχες  στους πάγκους της  Ραφήνας κυνηγώντας  «λαθρομετανάστες» και «λαθρεμπορεύματα» «δίκην αστυνομικού»!

Έτσι αντί να ασχοληθούν όλοι μαζί εκεί μέσα  έστω και την τελευταία στιγμή με την επίλυση του Μακεδονικού , έχουν πάρει ο καθένας   μια  ξεκούρδιστη κιθάρα ,παίζοντας τον δικό του σκοπό, χωρίς μαέστρο  χωρίς προοπτική, πολλοί «λίγοι» όλοι τους γι αυτή την πατρίδα , γι αυτό τον λαό, με απρόβλεπτες συνέπειες γι το μέλλον της πατρίδας μας ,μια δυστυχώς κακόφωνη ορχήστρα!

Σχετικά άρθρα

Ο Ανδρέας Λοβέρδος , στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Μαρτίου 2020 0
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος & Βουλευτής Β’ Αθηνών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Ανδρέας Λοβέρδος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη την Τρίτη 10 Μαρτίου στον Νομό Έβρου.