Νέα μονάδα ενέσιμων φαρμάκων βραδείας αποδέσμευσης θέτει σε λειτουργία η φαρμακοβιομηχανία Pharmaten στις Σάπες Ροδόπης.

Πρόκειται για επένδυση της τάξης των 10 εκατ.ευρώ που θα δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των εργαζόμενων στον όμιλο σε 1.000 άτομα. 

Τη νέα μονάδα θα εγκαινιάσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης,το πρωί της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου.

Η μονάδα αυτή έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας που σύναψε η Pharmathen με την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Actavis για την παραγωγή δύο νέων ενέσιμων φαρμάκων, με τη χρήση μίας νέας τεχνολογίας που δημιούργησε.  Η συγκεκριμένη τεχνολογία ονομάζεται LAI (Long Acting Injectable- Ενέσιμα Παρατεταμένης Αποδέσμευσης) και αποτελεί παγκόσμια ερευνητική καινοτομία της Pharmathen.

Το Επενδυτικό Πλάνο του Ομίλου για την επόμενη πενταετία ξεπερνά τα 250 εκατ.ευρώ για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών χορήγησης φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης της εν λόγω μονάδας στις Σάπες. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν προηγηθεί επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη άνω των 200 εκ. ευρώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η Pharmathen, με ιστορία 50 ετών στο χώρο του φαρμάκου, είναι μια από τις πιο δυναμικές εταιρείες, ενώ οι εξαγωγές της αντιπροσωπεύουν το 1% των συνολικών εξαγωγών της χώρας. Κατατάσσεται μεταξύ των 50 μεγαλύτερων φαρμακευτικών επιχειρήσεων της Ε.Ε. με βάση τις επενδύσεις στην έρευνα, με περισσότερους από 200 κορυφαίους ερευνητές στο δυναμικό της σε Ελλάδα και εξωτερικό. Διαθέτει δύο υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής, στις Σάπες Ροδόπης, που είναι πιστοποιημένη από το 2017 από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (US FDA) και στην Παλλήνη Αττικής, που αποτελεί μια ιστορική και ταυτόχρονα εκσυγχρονισμένη παραγωγική μονάδα.

www.makthes.gr

Προηγούμενο άρθροΔείτε τις αρμοδιότητες που έχουν οι νέοι Αντιδήμαρχοι Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Περιφερειάρχες