Ο νέος Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Πανοσιολ. Διάκονος Γρηγόριος Φραγκάκης κατάγεται από τις Σάπες της Ροδόπης, ενώ έζησε και στην Αλεξανδρούπολη.

Σπούδασε στα τμήματα Θεολογικής & Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στην Θεσσαλονίκη και το 2008 χειροτονήθηκε εις διάκονον στον Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Γεωργίου στο Φανάρι. Το 2017 προήχθη σε Υπογραμματέα της Συνόδου και σήμερα σε Αρχιγραμματέα.

H ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

Σήμερον, 17ην Μαρτίου 2021, συνήλθεν η Αγία και Ιερά Σύνοδος, υπό την νέαν αυτής σύνθεσιν, εις την πρώτην αυτής συνεδρίαν του τρέχοντος μηνός.

Κατ᾽ αυτήν, εισηγήσει της Α.Θ.Παναγιότητος, του Πατριάρχου, εξελέγησαν παμψηφεί ο μεν Πανοσιολ. Μέγας Πρωτοσύγκελλος κ. Ανδρέας Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών, ο δε Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Ιωακείμ, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Προύσης.

Αυθημερόν ετελέσθησαν τα Μικρά και τα Μεγάλα Μηνύματα αμφοτέρων των Θεοφιλεστάτων Εψηφισμένων Ιεραρχών, δεχθέντων τα εγκάρδια συγχαρητήρια του σεπτού Προκαθημένου, των σεβασμίων Αρχιερέων, της Πατριαρχικής Αυλής και των λοιπών καθευρεθέντων.

Μετά τας επαξίας ταύτας προαγωγάς εν τη Πατριαρχική Αυλή, η Α.Θ.Παναγιότης ανεκοινώσατο ότι:

α) ανυψοί εις Πρωτοσύγκελλον Αυτής τον μέχρι τούδε Μέγαν Αρχιδιάκονον Πανοσιολ. Δρα Θεόδωρον,

β) προάγει τον Διευθυντήν του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου Πανοσιολ. Διάκονον κ. Παίσιον Κοκκινάκην εις Μέγαν Αρχιδιάκονον,

γ) τοποθετεί εις την ουτωσί κενωθείσαν θέσιν του Διευθυντού του Ιδιαιτέρου Γραφείου Αυτής τον Πανοσιολ. Μέγαν Εκκλησιάρχην κ. Αέτιον.

Εξ άλλου, αποφάσει της Αγίας και Ιεράς Συνόδου,

α) προήχθη εις Αρχιγραμματέα αυτής ο μέχρι τούδε Υπογραμματεύς Πανοσιολ. Διάκονος κ. Γρηγόριος Φραγκάκης,

β) ανυψώθη εις Υπογραμματέα ο μέχρι τούδε Κωδικογράφος Πανοσιολ. Διάκονος κ. Βοσπόριος Μαγκαφάς, και

γ) διωρίσθη ο Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Οικουμένιος Αμανατίδης να εκτελή καθήκοντα Κωδικογράφου μέχρι νεωτέρας αποφάσεως.

Αι χειροτονίαι των Εψηφισμένων Αρχιερέων και των Πανοσιολ. νέου Μεγάλου Πρωτοσυγκέλλου και νέου Αρχιγραμματέως εις τον βαθμόν του πρεσβυτέρου θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Εκ της Αρχιγραμματείαςτης Αγίας και Ιεράς Συνόδου

Προηγούμενο άρθροΔήμος Θάσου: Ξύλινα σπιτάκια για τα αδέσποτα ζώα
Επόμενο άρθρο65 νέες μολύνσεις κορονοϊού στην ΑΜΘ (πανελλαδικά: 3.465 νέες μολύνσεις – 56 νεκροί – 630 διασωληνωμένοι)