Το ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Διδυμοτείχου και Περιφέρειας, εκφράζει την αντίθεση του στην πρόθεση της κυβέρνησης για επέκταση ή αναβάθμιση ή κατασκευή νέου ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου.

Τη στιγμή που ο επιχειρηματικός κόσμος του Έβρου έχει επιβιώσει από μια πολυετή οικονομική κρίση, τη στιγμή που όλοι οι επιχειρηματίες μαστίζονται από τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοΐού και σε πολλές περιπτώσεις οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές πέραν των πέντε μηνών με ότι συνέπειες μπορεί να συνεπάγονται, τη στιγμή που όλος ο κόσμος του Έβρου έζησε τον περασμένο Μάρτιο την προσπάθεια εισβολής των Τούρκων από τα χερσαία μας σύνορα, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη της συνεχιζόμενης απειλής, τη στιγμή που ο Έβρος αιμορραγεί λόγω δημογραφικού προβλήματος και λόγω έλλειψης επενδύσεων, τη στιγμή που όλοι οι Εβρίτες περιμένουν την έμπρακτη στήριξη και διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, η κυβέρνηση επίλεξε με αιφνιδιαστικό τρόπο να γνωστοποιήσει την επαίσχυντη διάθεσή της για δημιουργία νέου ΚΥΤ.

Η ενέργεια αυτή εκτός των άλλων είναι εθνικά επικίνδυνη αφού επηρεάζει σημαντικά τις πληθυσμιακές ισορροπίες με αποτέλεσμα να είναι ολοφάνερος ο κίνδυνος σε μια νέα προσπάθεια εισβολής, κάτι το οποίο δεν παύει να είναι στα σχέδια των γειτόνων.

Η ευαίσθητη περιοχή του Έβρου έχει ανάγκη από επενδύσεις , από φοροελαφρύνσεις, από κίνητρα και αναπτυξιακά έργα. Ο κόσμος του Έβρου έχει ανάγκη από τη στήριξη της κυβέρνησης ώστε να σταματήσει η ερημοποίηση και η εγκατάλειψη του τόπου.

Αποφάσεις όπως η συγκεκριμένη, επιφέρουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και ενδυναμώνουν τους υπαρκτούς κινδύνους ακόμη περισσότερο. Μόνο κάποιος που δεν ζει σε αυτήν την περιοχή θα μπορούσε να είναι τόσο αφελής και αγνοών, ώστε να παίρνει τέτοιες αποφάσεις.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον υπεύθυνο υπουργό να λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής , να συνομιλήσει με όλους τους τοπικούς φορείς και να ακούσει τις αντιδράσεις τους και να ακυρώσει το σχεδιασμό για επέκταση ή αναβάθμιση ή δημιουργία νέου ΚΥΤ στον Έβρο.

Το ΔΣ του Σ.Ε.Β.Ε.Δ.Π. εκφράζει την έντονη ανησυχία και την κάθετη αντίθεση του στη συγκεκριμένη απόφαση.

Με τιμή
ΔΣ Σ.Ε.Β.Ε.Δ.Π.

Προηγούμενο άρθροΠαγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ: «Ποιοι και πως μεθοδεύουν την “άλωση” του Έβρου και των νησιών»
Επόμενο άρθροΔΕΥΑΑ: “Αποκαταστάθηκε η βλάβη στη γεώτρηση της Ιτέας και ΥΔΡΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ η δημοτική ενότητα Φερών