Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης στην τηλεοπτική εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα αναφέρθηκε στην κρίσιμη καμπή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

 

Συγκεκριμένα ανέφερε πως ζούμε αυτήν την κατάσταση τα τελευταία 50 χρόνια και ότι δεν είναι κάτι καινούργιο δηλώνοντας ότι αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ο τρόπος αντίδρασης μας.

Επεσήμανε ότι γίνονται βήματα με την ενημέρωση της Διεθνούς κοινότητας με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την ρητορική των ίσων αποστάσεων όμως αυτό δεν αρκεί.

Τόνισε πως θα πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε οι «γρινιάρηδες» σε κάθε σύνοδο της Ε.Ε.  και να γίνουμε πιο ουσιαστικοί διότι η Τουρκία με την παραβατικότητα της όχι απλώς ενοχλεί αλλά συνολικά όλο το πολιτικό της σύστημα

Αμφισβητεί την Εθνική μας Κυριαρχία…

Πρότεινε όταν απαιτηθεί:

– Να τεθεί ΒΕΤΟ στην τελωνειακή σύνδεση της Τουρκίας με την Ε.Ε.

– Να διακοπεί η χρηματοδότηση της με κοινοτικά κονδύλια 

– Να αναδειχθεί ο χάρτης Μανιάτη, που Νομοθετήθηκε με τον Ν. 4001/11 όπου έγινε η μονομερης οριοθέτηση της ΑΟΖ με 100% επήρεια της Γαύδου με τη Λιβυη και έχει κατατεθεί στα αρμόδια όργανα του Ο.Η.Ε.

Παραταύτα η Τουρκία αντέδρασε με το Τουρκολιβυκό μνημόνιο παρότι δεν έχει προσυπογράψει τον UNCLOS με αποτέλεσμα να κάνουμε μερικη συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Αίγυπτο..

Αγνοήσαμε επιδεικτικά το έκκληση του Τάσου Παπαδόπουλου για οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Κύπρο.

Επέστησε την προσοχή για την προαναγγελία της αποστολής του τουρκικού γεωτρύπανο…

Η πραγματοποιήση εξορύξεων εάν γίνουν το δυσμενές σενάριο να επιχειρηθεί οριακά στα 6 ν.μ. ή ακόμα και κάτω από την ΚΡΗΤΗ

Αποτέλεσμα που θα έχει αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό..

Τέλος ανέφερε πως είναι σε θετική κατεύθυνση οι τελευταίες συμμαχίες με Γαλλία,Η.Π.Α. και τις αραβικές χώρες και δεν είμαστε οπως το 2020..

Να απαιτήσουμε από το ΝΑΤΟ να κάνει κάτι αντίστοιχο στην Αλεξανδρούπολη με την Σούδα και να χρηματοδοτήσει την Ανατολική Σιδηροδρομική Εγνατία.

Τονισε ότι όταν εκτιμήσουμε ότι το Διεθνές περιβάλλον το επιτρέψει και είμαστε στρατιωτικά πανέτοιμοι η πολιτική ηγεσία να ανακηρύξει τώρα την ΑΟΖ και να επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ όταν αυτή το κρίνει!!

πηγη greece4greeks.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΑπόπειρα ληστείας στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΔημήτρης Βίτσας: Αλεξανδρούπολη 2030, όπως Πειραιάς 1960 – Η πρωτεύουσα της Θράκης μετατρέπεται σε «Τρούμπα» της δεκαετίας του 1960