Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υποδοχή του πρώτου ελληνικού Rafale στην 114 Πτέρυγα Μάχης.

Σε περίπου ένα μήνα, γύρω στα μέσα Ιουλίου, θα διασχίσει τα σύνορα, όχι »περαστικό», για τη συμμετοχή σε κάποια άσκηση, αλλά για «να μείνει», φέροντας πλέον τα διακριτικά της Πολεμικής Αεροπορίας μας.

Γι αυτό -την υποδοχή δηλαδή του πρώτου Rafale- οι εργασίες στην Τανάγρα είναι πυρετώδεις, όπως αναφέρει σήμερα η ιστοσελίδα tovima.gr και η στήλη «Βηματοδότης».

Υπενθυμίζεται πως πριν λιγότερο από ένα μήνα, στις 23 Μαΐου, έκανε την εμφάνισή του στους αιθέρες το πρώτο Rafale που έφερε το ελληνικό εθνόσημο, με τα αποκαλυπτήρια να γίνονται μέσω Twitter.

Γράφει χαρακτηριστικά σήμερα ο «Βηματοδότης»:

«Τούτες τις ημέρες η «Τανάγρα ξαναζωντανεύει», όπως λέει και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στην 114 Πτέρυγα Μάχης γίνονται πυρετωδώς εργασίες για να υποδεχτεί, τον Ιούλιο (περίπου στο μέσο του μήνα) το πρώτο Rafale. Η επίσημη τελετή παραλαβής του θα γίνει βεβαίως στη Γαλλία.

Στην Ελλάδα θα έρχονται με ρυθμό ένα κάθε μήνα. Επιπλέον στο υπόστεγο της 331 Μοίρας επικρατεί «οργασμός» εργασιών. Μέσα σε αυτό το υπόστεγο της 114 Πτέρυγας Μάχης καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να αυξηθούν οι διαθεσιμότητες των Mirage-20005. Επιπλέον το τελευταίο διάστημα υπήρξε και φιλοξενία στην Τανάγρα αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών. Ήταν, η Τανάγρα μου λέει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «ένα είδος μελαγχολικού ησυχαστηρίου και μετατρέπεται σε χώρο καθημερινής γιορτής και προσμονής»».

Πηγή: www.tovima.gr

Προηγούμενο άρθροΤουρκία: 2.684 κυβικά μέτρα βλέννας και πρόστιμα χιλιάδων ευρώ
Επόμενο άρθροΠιο ακριβά θα πληρώνουμε από την 1η Ιουλίου ό,τι παραγγέλνουμε μέσω διαδικτύου από το εξωτερικό