Το 3ημερο του Αγίου Πνέυματος 3-4-5 Ιουνίου 2017 θα διοργανωθεί από τον ΟΦΘΑ (ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ) σε συνδιοργάνωση με ΝΟΚΑΒΑΛΑΣ  ο αγώνας ιστιοπλοϊας ”ΡΕΓΚΑΤΑ ΘΡΑΚΙΚΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ”.

Στον αγώνα συμμετέχουνε 15 αγωνιστικά ιστιοφόρα σκάφη με πληρωματα 8-10 ατόμων με εκκίνηση το Φανάρι Ροδόπης το Σάββατο, ενδιάμεσο σταθμό την Καμαριώτισσα Σαμοθράκης την Κυριάκη και τερματισμό την Δευτέρα στον Λιμένα Θάσου.

Στον αγώνα θα συμμετέχει το μοναδικό αγωνιστικό πλήρωμα από την Αλεξανδρούπολη  με το σκάφος ΝΕΛΑ του ΟΦΘΑ.

Προσκαλούμε φίλους και φίλες οι οποίοι θα βρίσκονται στην Καμαριώτισσα την Κυριακή 4 Ιουνίου και ώρα 12:00 να παρακολουθήσουνε την ιστιοδρομία των σκαφών σε μια μικρή διαδρομή που θα εκτελεστεί πολύ κοντά στη στεριά για την καλύτερη προβολή του νησιού της Σαμοθράκης.

 

τηλ.επικοινωνιας

 

Διδασκαλου Νάσος 6948231703

Τερζενίδης Γιαννης 6932440067

 

 

ΕΜΠΟΡΙΟΥ 39, 68100, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΛΛΑΔΑ,  ΤΗΛ +3025510 28683, ΦΑΞ +3025510 33127

EMPORIOY 39, 68100, ALEXANDROUPOLI , GREECE , ΤΕL +3025510 28683, FAX +3025510 33127

E-mail: ofthasailing@gmail.com            Web: www.oftha.gr/sailing

 

 1. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ο αγώνας «Regatta Θρακικού πελάγους » θα διέπεται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας, σύμφωνα με τους κανονισμούς που αναφέρονται στην προκήρυξη του αγώνα και τις παρούσες Οδηγίες Πλου.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΩΝ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 • Η γραμματεία των αγώνων θα βρίσκεται στα Γραφεία του ΝΟΚ (Καβάλας).
 • Ανακοινώσεις θα αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων που θα είναι στην Γραμματεία του αγώνα(Γραφεία του ΝΟΚ (Καβάλας)) καθώς και στο αυτοκίνητο της Ε.Α. στις κατά τόπους περιοχές διεξαγωγής του αγώνα αν αυτό καταστεί εφικτό.
 • Οποιαδήποτε αλλαγή στις οδηγίες πλου θα αναρτάται τουλάχιστον μια ώρα πριν την εκκίνηση της ιστιοδρομίας που θα τίθεται σε ισχύ, στον επίσημο πίνακα ανακοινώσεων. Οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινώνεται πριν από τις 21:00 της προηγούμενης ημέρας, από αυτήν που θα τίθεται σε ισχύ.

 

 1. ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΣΗΜΑ __ΟRC Αριθμητικός Επισείων 1 __

Τα συμμετέχοντα σκάφη δεν υποχρεούνται να φέρουν διακριτικό σήμα.

 

 1. ΣΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ

Μπορεί να δοθεί απαντητικός επισείον ΑΡ. (Αναβολή στη στεριά) ή το σήμα «L» (υπάρχει ανακοίνωση για τους αγωνιζόμενους).

 

 1. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΙ

 

1η Ιστ – Σάββατο 3/6/2017 ώρα εκκίνησης 13.00

Φανάρι Ροδόπης – Καμαριώτισσα Σαμοθράκης  33 ν.μ

 • Η γραμμή εκκίνησης της 1ης ιστιοδρομίας ορίζεται από ποντισμένη τριγωνική σημαδούρα χρώματος κίτρινου και τον ιστό της Ε.Α. στο σκάφος της επιτροπής.
 • Ως γραμμή τερματισμού της πρώτης ιστιοδρομίας ορίζεται η νοητή ευθεία μεταξύ ποντισμένης σημαδούρας φέρουσας κόκκινη σημαία σε απόσταση περίπου 0,2ν.μ. από τον κόκκινο φάρο στην είσοδο του λιμανιού της Καμαριώτισσας και την σημαία της Ε.Α. η οποία θα βρίσκεται στον φάρο αυτό.

 

2η Ιστ –Κυριακή 4/6/2017 ώρα εκκίνησης 11.00

Καμαριώτισσα Σαμοθράκης Διαδρομή τύπου Inshore  5 ν.μ

Θα ποντιστεί σημαδούρα φέρουσα ιστό και σημαία χρώματος κόκκινου σε απόσταση 2.5ν.μ ανατολικά από την γραμμή εκκίνησης της ιστιοδρομίας. Η θέση της σημαδούρας θα γίνει γνωστή στους αγωνιζόμενους από την Ε.Α. πριν την εκκίνηση. Τα σκάφη θα πρέπει μετά την εκκίνηση να αφήσουν αριστερά την σημαδούρα και να επιστρέψουν στην Καμαριώτισσα.

 • Η γραμμή εκκίνησης της 2ης ιστιοδρομίας ορίζεται από ποντισμένη σημαδούρα φέρουσα ιστό και σημαία χρώματος κόκκινου και τον ιστό της Ε.Α. στο σκάφος της επιτροπής.
 • Ως γραμμή τερματισμού της πρώτης ιστιοδρομίας ορίζεται η νοητή ευθεία μεταξύ ποντισμένης σημαδούρας φέρουσας κόκκινη σημαία σε απόσταση περίπου 0,2ν.μ. από τον κόκκινο φάρο στην είσοδο του λιμανιού της Καμαριωτισσας και την σημαία της Ε.Α. η οποία θα βρίσκεται στον φάρο αυτό.

 

3η Ιστ –Δευτέρα 5/6/2017 ώρα εκκίνησης 09.30

Καμαριωτισσα Σαμοθράκης-Λιμένας Θάσου  40 ν.μ.

 • Η γραμμή εκκίνησης της 3ης ιστιοδρομίας ορίζεται από ποντισμένη σημαδούρα φέρουσα ιστό και σημαία χρώματος κόκκινου και τον ιστό της Ε.Α. στο σκάφος της επιτροπής.
 • Ως γραμμή τερματισμού της τρίτης ιστιοδρομίας ορίζεται η νοητή ευθεία μεταξύ ποντισμένης σημαδούρας φέρουσας κόκκινη σημαία σε απόσταση περίπου 0,2ν.μ. από τον κόκκινο φάρο στην είσοδο του λιμανιού του Λιμένα της Θάσου και την σημαία της Ε.Α. η οποία θα βρίσκεται στον φάρο αυτό.

 

 

 1. ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ

Κάθε σκάφος που προτίθεται να εκκινήσει οφείλει να αναφέρει με το VHF  στην Ε.Α. το όνομα και τον αριθμό ιστίου του σκάφους πριν το προειδοποιητικό σήμα.

 • Η εκκίνηση θα δοθεί όπως ορίζει το άρθρο 26 του RRS 2013 -2016.
 • Μερική ανάκληση θα δοθεί σύμφωνα με τον κανόνα 29,1 των Διεθνών κανονισμών της ΙSAF.
 • Ένα σκάφος που δεν εκκινεί εντός 10’ λεπτών μετά το σήμα της εκκίνησης θα θεωρείται ως μη εκκίνησαν και θα βαθμολογείται ως DNS, σε τροποποίηση του κανόνα Α4.2 των RRS.
 • Σκάφος που για οποιοδήποτε λόγο κάνει εκκίνηση της μηχανής ( π.χ. η κίνηση του σκάφους προς τα πίσω, η απομάκρυνση από την ακτή,  η φόρτιση μπαταριών, ο φωτισμός, η λειτουργία των ηλεκτρονικών ή άλλων συσκευών κ.α.) πρέπει να αποσυρθεί και να δηλωθεί γραπτώς προς την Επιτροπή Αγώνων αμέσως μετά την επιστροφή του σκάφους και αργότερο εντός του χρονικού ορίου υποβολής ενστάσεων, αναφέροντας τον λόγο.

 

 1. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ
 • Για παράβαση κανονισμών του Μέρους 2 των RRS (Διεθνών Κανονισμών Ιστιοδρομιών) της ISAF ισχύει το άρθρο 44.2 ποινή δύο στροφών.
 • Για παράβαση άλλη από εκείνη του Μέρους 2 των RRS ισχύουν τα αναφερόμενα στα άρθρα 7,2 7,3 των κανονισμών αγώνων ΕΑΘ / ΕΙΟ.

 

 1. ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ & ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ
 • Θα γίνει έλεγχος των σκαφών σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 30 του κανονισμού αγώνων της ΕΑΘ / ΕΙΟ.
 • Όλα τα σκάφη θα παραμείνουν στη διάθεση της Επιτροπής ελέγχου καταμετρήσεων και επιθεώρησης σκαφών για την διενέργεια ελέγχων και επιθεωρήσεων, από την συγκέντρωση κυβερνητών έως και την λήξη χρονικού ορίου Ενστάσεων.
 • Η επιτροπή αγώνων διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου οποιοδήποτε σκάφους απροειδοποίητα.
 • Στη διάθεση της Επιτροπής Ελέγχου πρέπει να υπάρχει σε κάθε σκάφος αντίγραφο του έγκυρου πιστοποιητικού καταμέτρησης, Πιστοποιητικό επιθεώρησης πνευστής σχεδίας, για πόσα άτομα, Πιστοποιητικό επιθεώρησης πυροσβεστήρων, ημερ ελέγχου, Πρωτόκολλο γενικής επιθεώρησης σκάφους.
 • Ό εντεταλμένος εκπρόσωπος κάθε σκάφους υποχρεούται πριν από την έναρξη της επιθεώρησης να καταθέσει στην Επιτροπή ελέγχου κατάλογο των καταμετρημένων – θεωρημένων πανιών, που βρίσκονται στο σκάφος.
 • Τα σκάφη υποχρεούνται να χρησιμοποιούν στον αγώνα μόνο τα καταμετρημένα πανιά.
 • Ό εντεταλμένος εκπρόσωπος κάθε σκάφους πρέπει να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τον κανονισμό RRS 78,1 έχει την ευθύνη να διατηρεί το σκάφος σύμφωνα με τους κανονισμούς της κλάσης.
 • Αλλαγή κατεστραμμένου ή απολεσθέντος εξοπλισμού δεν θα επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη έγκριση από την Επιτροπή Αγώνων ή την Επιτροπή Ενστάσεων ή την Ελλανόδικο επιτροπή. Αιτήσεις για αλλαγή πρέπει να υποβάλλονται στην επιτροπή στην πρώτη εύλογη ευκαιρία.

 

 

 1. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ V.H.F. – ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
 • Όλα τα σκάφη του αγώνα οφείλουν να τηρούν ραδιοτηλεφωνική επικοινωνία με το Λιμεναρχείο Καβάλας (2510224472 ) και με V.H.F στο κανάλι 12
 • Τόσο κατά την διάρκεια των εκκινήσεων και των τερματισμών όσο και κατά την διάρκεια του αγώνα η επικοινωνία με V.H.F θα γίνεται στο κανάλι  69.
 • Όσο αγωνίζεται ένα σκάφος πρέπει να μην εκπέμπει ούτε να λαμβάνει μέσω τηλεπικοινωνιών μηνύματα που δεν είναι διαθέσιμα σε όλα τα σκάφη.

 

 1. ΕΠΙΒΡΑΧΥΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Δύναται να δοθεί όπως ορίζουν οι κανονισμοί..

 

 1. ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ
 • Από την δύση και μέχρι την ανατολή του ηλίου οι Διεθνείς Κανονισμοί προς Αποφυγή Συγκρούσεων στη θάλασσα, αντικαθιστούν τους κανονισμούς του Μέρους 2 του Διεθνούς Κανονισμού Ιστιοδρομιών της ISAF.
 • Στην διάρκεια αυτής της περιόδου, τα σκάφη οφείλουν να φέρουν και να έχουν αναμμένους τους φανούς που προβλέπονται από τον Διεθνή Κανονισμό προς Αποφυγή Συγκρούσεων στη θάλασσα, οι οποίοι πρέπει να είναι τοποθετημένοι έτσι ώστε σε καμία περίπτωση να μην καλύπτονται από τα πανιά.

 

 1. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΓΩΝΑ
 • Σκάφη που για οποιοδήποτε λόγο και σε οποιοδήποτε σημείο, όποιας ιστιοδρομίας, εγκαταλείψουν τον αγώνα είναι υποχρεωμένα να ειδοποιήσουν αμέσως την Επιτροπή Αγώνων στο V.H.F στο κανάλι 69 ή όπου αλλού θα υπάρχει κάποιος που θα μπορεί να ειδοποιήσει άμεσα την επιτροπή αγώνων και εν συνεχεία στο V.H.F. στο κανάλι 69. Σκάφος που εγκαταλείπει μία ιστιοδρομία οφείλει να υψώσει την Εθνική του σημαία.
 • Σκάφη που δεν θα συμμορφωθούν με την οδηγία μπορούν να τιμωρηθούν.
 • Ο εντεταλμένος εκπρόσωπος του σκάφους οφείλει να δηλώσει γραπτά «Δήλωση εγκατάλειψης» στην επιτροπή αγώνων στην ιστιοδρομία που έγινε η εγκατάλειψη και στο ειδικό έντυπο που διαθέτει η επιτροπή αγώνων.

 

 1. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ
 • Για τα σκάφη O.R.Ci και O.R.C club το χρονικό όριο τερματισμού είναι :

O γενικός βαθμός ικανότητας G.P.H.  Χ  ν.μίλια  Χ  2  = δεύτερα λεπτά.

 • Η ημερομηνία και η ακριβής ώρα λήξεως του χρονικού ορίου τερματισμού κάθε συμμετέχοντος σκάφους αναφέρεται στην κατάσταση συμμετεχόντων σκαφών.
 • Η Επιτροπή αγώνα διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τα χρονικά όρια τερματισμού των σκαφών. Η οδηγία θα δοθεί το αργότερο μία ώρα πριν την εκκίνηση της ιστιοδρομίας.
 • Εάν κανένα σκάφος δεν τερματίσει την ιστιοδρομία εντός του χρονικού ορίου του, τότε η ιστιοδρομία θα εγκαταλείπεται.

 

 1. ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΙ
 • Το κλιμάκιο της επιτροπής αγώνων θα επισημαίνει τον τερματισμό των σκαφών.
 • Σε περίπτωση νυχτερινού τερματισμού τα σκάφη πρέπει να φωτίσουν τον αριθμό των ιστίων τους και να ειδοποιήσουν την Επιτροπή Αγώνα µε το VHF για την ταυτότητά τους.

 

 1. ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

Το χρονικό όριο υποβολής ενστάσεων λήγει δύο ώρες μετά τον τερματισμό του τελευταίου σκάφους της ιστιοδρομίας.

 

 1. ΔΗΛΩΣΗ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ – ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Πληροφορώντας τον Εναγόμενο. Ορίζεται ότι πέραν της λέξης “protest” στον αγώνα γίνεται δεκτή και η λέξη «ένσταση». Αυτό τροποποιεί τον Κανόνα 61.1(a).

 • Σε περίπτωση που κατά την διάρκεια του αγώνα δεν τηρήθηκαν οι κανονισμοί που αναφέρονται στην προκήρυξη του αγώνα και στις οδηγίες πλου, ο εντεταλμένος εκπρόσωπος του σκάφους οφείλει να το δηλώσει γραπτά «Δήλωση μη τήρησης  κανονισμών » στην επιτροπή αγώνων, στην ιστιοδρομία που έγινε η παράβαση των κανονισμών και στο ειδικό έντυπο που διαθέτει η επιτροπή αγώνων.
 • Σε περίπτωση ένστασης το εν ιστάμενο σκάφος οφείλει να επιδείξει αμέσως στο εναγόμενο σκάφος τη σημαία ενστάσεως, ορθογώνιο παραλληλόγραμμο κόκκινο και να το ενημερώσει προφορικά καθώς και την Επιτροπή Αγώνα στο δίαυλο 69 μετά τον τερματισμό του .
 • Η ένταση καθώς και η διεύθυνση του ανέμου όπως αυτός θα υπολογιστεί από την Ε.Α. δεν μπορεί να αποτελέσει λόγο-αιτία ενστάσεως.
 • Οι ενστάσεις πρέπει να είναι γραμμένες στο ειδικό έντυπο που διαθέτει η γραμματεία της Επιτροπής Αγώνων. Οι ενστάσεις πρέπει να κατατεθούν στην επιτροπή αγώνων.
 • Παράβολο της ένστασης του αγώνα είναι 20Ευρώ.

Στην περίπτωση ένστασης καταμέτρησης, μαζί με την ένσταση θα κατατίθεται και ένα παράβολο για κάλυψη των εξόδων καταμέτρησης, το ύψος του οποίου θα καθορίζεται από την Οργανωτική Επιτροπή. Το παράβολο θα επιστρέφεται στον ενάγοντα αν τιμωρηθεί ο εναγόμενος, ο οποίος τότε θα επιβαρύνεται με το ίδιο ποσό.

 • Οι ενστάσεις θα εκδικαστούν από την Επιτροπή Ενστάσεων με την σειρά που θα κατατεθούν μετά την λήξη του χρονικού ορίου υποβολής ενστάσεων. Η Επιτροπή Ενστάσεων θα ανακοινώσει ημερομηνία και ώρες εκδίκασης των ενστάσεων.
 • Οι εντεταλμένοι εκπρόσωποι των ενεχομένων σκαφών με δική τους ευθύνη οφείλουν να ενημερώσουν τους μάρτυρές τους, αν υπάρχουν, ώστε να παραστούν.

 

 1. ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ.
 • Μετά το τέλος κάθε ιστιοδρομίας θα εκδίδονται προσωρινά αποτελέσματα που θα αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων.
 • Τα τελικά αποτελέσματα θα εκδοθούν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων.
 • Οι τιμές έντασης και διεύθυνσης αέρα όπως αυτές θα υπολογιστούν από την Ε.Α. δεν μπορούν να αποτελέσουν λογω ένστασης

 

 1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ.

Πρόεδρος : Ναγόρνης Ιωάννης

Μέλη : Τερζενίδης Ιωάννης

Σταυρακάκης Νικόλαος

Διδασκάλου Στέλιος

Σαλαμανάκης Γεώργιος

Προηγούμενο άρθροΔήμος Αλεξανδρούπολης: Υποχρέωση καθαρισμού οικοπέδων απο τους ιδιοκτήτες
Επόμενο άρθροΑπολογισμός από τη συμμετοχή του Συμβουλευτικού Κέντρου στη Θεματική Εβδομάδα 2016-2017