Τουρκία: Η Ελλάδα κατέφυγε στην ΕΕ και τις ΗΠΑ μετά τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και έφερε 30 ελικόπτερα τύπου Black Hawk που ανήκαν στις ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, αναφέρουν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, η Ελλάδα και οι ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις με τα Black Hawk στην Αλεξανδρούπολη ενώ ως βάση τους θα χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο Δημόκριτος.

Οι Τούρκοι της ahaber.com ανεβάζουν ψηλά τη δήλωση του διευθυντή του Αεροδρομίου Δημόκριτος, Στέλιου Ζαντανίδη, σύμφωνα με την οποία «περισσότερα από 30 ελικόπτερα επίθεσης «Black Hawk» των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιο Δημόκριτος ως βάση».

Αναφέρεται επίσης ότι τα ελικόπτερα που θα χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιο ως βάση για την περίοδο Φεβρουαρίου-Αυγούστου.

«Ο διευθυντής του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης των ΗΠΑ, Ζαντανίδης, ανακοίνωσε ότι είχε ζητήσει υπόστεγο, γραφείο και διοικητικούς χώρους για τους Αμερικανούς διοικητές», σημειώνουν τα ρεπορτάζ στην Τουρκία.

Πηγη www.sportime.gr

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος: Στο πλευρό των αγωνιζόμενων ακριτών του Έβρου – Διαπράττεται εθνικό έγκλημα στην περιοχή
Επόμενο άρθροΣυνεχίζονται και την ερχόμενη βδομάδα τα δωρεάν rapid tests στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης