Απορρίφθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε δια περιφοράς (ψηφοφορία με μήνυμα μέσω email), η πρόταση της παράταξης μας για την επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών Αλεξανδρούπολης και Φερών. Η πρόταση μας έλαβε 16 ψήφους υπέρ, έναντι 20 αυτών που την καταψήφισαν. Εκτιμούμε την στάση δυο συναδέρφων, των άλλων παρατάξεων που στήριξαν την πρόταση μας. 

Η πρόταση μας, σκοπό είχε την ουσιαστική στήριξη των παραγωγών του Δήμου μας, αλλά και την δυνατότητα της προσέγγισης των πολιτών σε φρέσκα προϊόντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτεία επιτρέπει την λειτουργία των Λαϊκών αγορών με την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, κάτι που εφαρμόζουν οι περισσότεροι Δήμοι με επιτυχία .  

Η ενίσχυση των παραγωγών με αγορά προϊόντων από το Πολυκοινωνικό, που και εμείς ψηφίσαμε, συνολικού ποσού 12.000 ευρώ, δεν λύνει το τεράστιο πρόβλημα καθώς αναλογούν 200 ευρώ περίπου ή λιγότερα σε κάθε παραγωγό. 

Χθες μετρήθηκαν οι δυνάμεις που πραγματικά ενδιαφέρονται για τους παραγωγούς και των πρωτογενή τομέα. Θα επανέλθουμε στο θέμα όπως έχουμε δικαίωμα μετά το Πάσχα. 

Καλή Ανάσταση. 

Για την Δημοτική παράταξη Αλεξανδρούπολης

«ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

Τομεάρχης Αγροτικής πολιτικής

Νικόλαος Γκότσης

Προηγούμενο άρθροΗ Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας , την Κυριακή του Πάσχα στον Έβρο
Επόμενο άρθροΔημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την αποζημίωση ειδικού σκοπού επιχειρήσεων