To Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου καταγγέλλει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το λουκέτο στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Δημοσιεύτηκε στις: at 14 Οκτωβρίου 2016
424 0

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου καταγγέλλει την απαράδεκτη πρακτική και τακτική της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να βάζει Λουκέτο στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχιας. Νέοι άνεργοι και άποροι αβοήθητοι! Να χαρούμε κυβέρνηση Αριστεράς, που τα έχει όλα να λειτουργούν στον αέρα και χρεώνεται συνεχώς με απολύσεις!

256 Δομές Φτώχιας σε ολόκληρη την χώρα κλείνουν με προσωρινή απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, επειδή έληξε η χρηματοδότησή τους και εντάσσονται στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, τα οποία όμως δεν έχουν ξεκινήσει να δέχονται τις Δομές.

Μεταξύ αυτών και η Κοινωνική Δομή Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχιας στην Αλεξανδρούπολη που απασχολεί 20 εργαζόμενους.

Η αναστάτωση είναι μεγάλη. Χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο και 118.000 άτομα που εξυπηρετούσαν οι δομές του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ (λέμε τώρα) κράτους, μένουν ξεκρέμαστοι από κάθε βοήθεια επιβίωσης!

Η υπουργός κα. Φωτίου έστειλε την δυσάρεστη είδηση, ότι οι Δομές Φτώχειας θα δουλεύουν μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2016 και μετά κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα ξαναλειτουργήσουν.

Σύμφωνα με το έγγραφο της υπουργού, «ενόψει της επικείμενης ολοκλήρωσης της τρίτης κατά σειρά παράτασης χρηματοδότησης των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας (Δομές Φτώχειας) από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), γίνεται γνωστό ότι η καταληκτική ημερομηνία χρηματοδότησης των Δομών Φτώχειας από το εθνικό σκέλος του Π.Δ.Ε. είναι η 31η Οκτωβρίου 2016.

Μετά την ημερομηνία αυτή, η λειτουργία των Δομών Φτώχειας, εντάσσεται μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στο νέο ΕΣΠΑ 2014-20.»

Και τώρα η ωμή πραγματικότητα:

Το πρόβλημα που προκύπτει, είναι ότι τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να εντάσσουν τις νέες Δομές. Μέχρι να διεξαχθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και νόμιμες διαδικασίες, θα περάσουν αρκετοί μήνες επομένως, είναι τελείως ανέφικτο να λειτουργήσουν με νέο πλαίσιο άμεσα.

256 Δομές Φτώχειας που λειτουργούν σε όλη τη χώρα βάζουν λουκέτο.

118.000 συνάνθρωποί μας που ζουν σε καθεστώς ακραίας φτώχιας και δεν έχουν ούτε καν το καθημερινό φαγητό στο τραπέζι τους και εξυπηρετούνταν από τις Δομές, παύουν να λαμβάνουν υπηρεσίες.

Θεωρούμε κοινωνικά ανάλγητη αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης και ζητάμε την άμεση παρέμβαση της πολιτείας, ώστε να μεριμνήσει, για να βρεθεί λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας των τόσο σημαντικών αυτών Δομών.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κου Κέντρου Ν. Έβρου

Ο Πρόεδρος Ασπιώτης Ευστάθιος

Η Γεν. ΓραμματέαςΒαφειάδου Ιωάννα

Σχετικά άρθρα

Δείτε τα νέα υπουργεία – Τι αλλάζει για τον ανασχηματισμό

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Οκτωβρίου 2016 0
Με δύο Προεδρικά Διατάγματα του πρωθυπουργού, δημιουργείται υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, υπουργείο Ενέργειας και υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ…

ΑΔΕΔΥ: Πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΡΙΤΗ 24 Σεπτεμβρίου 2019

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Σεπτεμβρίου 2019 0
    ΤΡΙΤΗ 24 Σεπτεμβρίου 2019      Πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ   Συναδέλφισσα – Συνάδελφε, Με την ολοκλήρωση της «δημόσιας διαβούλευσης» του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου η…

Νίκος Νικολόπουλος: “Η Ελλάδα υποτιμάει το μετάξι του Σουφλίου – Μειώνονται οι παραγωγοί, ενώ κωφεύουν οι υπουργοί”

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Απριλίου 2018 0
Η Ελλάδα υποτιμάει το μετάξι του Σουφλίου – Μειώνονται οι παραγωγοί, ενώ κωφεύουν οι υπουργοί Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι -λιγοστοί πλέον-…

Ψήφισμα της Ιεράς Μητρόπολεως Μαρωνείας & Κομοτηνής: “Η Μακεδονία είναι μία, το δε όνομά της δεν διαπραγματεύεται, δεν πωλείται, δεν διαπομπεύεται”

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Ιανουαρίου 2018 0
Στις 15 του μηνός Ιανουαρίου 2018 στην Ιερατική Σύναξη που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, με…