Το Touratzis Umami και τα TU Events διοργανώνουν για πρώτη φορά το Umami Festival Θράκης, στις 18-19 Φεβρουαρίου στην νέα πτέρυγα του ξενοδοχείου Astir Egnatia του ομίλου Grecotel.

 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ Οίνου & Γαστρονομίας που πραγματοποιείτε στην ευρύτερη περιοχή της Β. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με σκοπό την ανάδειξη του επώνυμου ελληνικού οίνου σε συνδυασμό με την παγκόσμια γαστρονομία.

 

Ένα διήμερο που σκοπεύει να γίνει θεσμός, ξεκινά στην Αλεξανδρούπολη, ως κομβικό σημείο επικοινωνίας με τις γειτονικές χώρες.

Umami Festival Logo(Transparent)

Η ομάδα των TU Events υπόσχεται μια απολαυστική εμπειρία βασισμένη στην άρτια οργάνωση και τον επαγγελματισμό στην διεξαγωγή εκδηλώσεων οίνου & γαστρονομίας που τη διακρίνει.

 

Φεστιβάλ Οίνου για όλους

 

Το  Umami Festival είναι ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν και απολαμβάνουν το καλό ελληνικό κρασί, την υψηλή γαστρονομία, αλλά και για τους επαγγελματίες της Β. Ελλάδας που αναζητούν ενημέρωση και συνεργασίες με παραγωγούς και εταιρείες διανομής.

 

Λάτρεις του κρασιού αλλά και επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους σημαντικότερους Έλληνες παραγωγούς και να δοκιμάσουν πάνω από 200 διαφορετικά κρασιά.

 

Γαστρονομικά events

 

Το TU και η Umami γαστρονομία είναι πλέον συνώνυμα! Σ’ ένα τόσο σημαντικό οινικό event, δεν θα μπορούσε να λείπει μια ιδιαίτερη μαγειρική σκηνή.

 

Τρεις κορυφαίοι σεφ αλλά και το TU Canteen θα μοιράσουν απλόχερα γευστικές συγκινήσεις σε όλους τους συμμετέχοντες του φεστιβάλ.

 

 

 

Γαστρονομία με δείπνο Ασίας

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 // 21.00

 

Κορυφαία Ιαπωνική γαστρονομία από τον πολυβραβευμένο Χρόνη Δαμαλά, με θητεία σε εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης όπως: Nobu, Zuma, Kiku (NY / Dubai / Mykonos / Santorini / Athens) αλλά και στο Izakaya.

Τον Χρόνη Δαμαλά θα τον βρείτε στα πιο hot & elite εστιατόρια του πλανήτη.

 

Το γαστρονομικό event θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο του Ξενοδοχείου Astir Egnatia. *Είσοδος μόνο με προ-κράτηση & περιορισμένο αριθμό θέσεων

 

 

 

Γαστρονομία με δείπνο Ανατολής

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 // 21.00

 

Ο  πρέσβης της Οθωμανικής κουζίνας και ιδιοκτήτης του ιστορικού εστιατόριου Hunkar, Feridun Ugumu, μαζί με τον δημιουργικό σεφ Erhan Seker, έρχονται από την Κωνσταντινούπολη για μια μοναδική γευστική εμπειρία με ρίζες στην Πολίτικη κουζίνα που θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο του Ξενοδοχείου Astir Egnatia

*Είσοδος μόνο με προ-κράτηση & περιορισμένο αριθμό θέσεων

 

Τέλος, η γαστρονομική αποκάλυψη του φεστιβάλ το “TU Canteen” Food truck project θα είναι διαθέσιμο για όλους στο lobby του ξενοδοχείου. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ιδιαίτερες συνταγές street food με την υπογραφή TU.

 

Masterclass Οίνου & Γαστρονομίας

Παράληλλα με το φεστιβάλ οίνου θα πραγματοποιηθούν κάποια ιδιαίτερα Masterclass με κορυφαίους στο είδος τους ομιλητές.

 

Masterclass Οίνου & Τυριών

Σάββατο 18/2 στις 15.30

 

Είναι γνωστό ότι το κρασί με το τυρί δημιουργούν ένα πολύ νόστιμο γευστικό συνδιασμό. Ταιριάζουν όμως όλα τα τυριά με όλα τα κρασιά; Σίγουρα όχι!

Για αυτό το γαστρονομικό Masteclass, καλέσαμε 2 κορυφαίους πρεσβευτές του κάθε είδους για να μας βάλουν στο σωστό δρόμο.

*Πολύ περιορισμένες θέσεις σε ξεχωριστή αίθουσα με έξτρα κόστος

 

Masterclass Ξινόμαυρου από τον Στέλιο Μπουτάρη

Σάββατο 18/2 στις 18.30

 

Ο  Στέλιος Μπουτάρης (κτήμα Κυρ-Γιάννη) Πρόεδρος της Ένωσης «Οίνοι Β. Ελλάδος» θα μας μάθει τις ιδιαιτερότητες του Ξινόμαυρου μέσα από ένα γευστικό ταξίδι πολλών διαφορετικών κρασιών.
*Πολύ περιορισμένες θέσεις σε ξεχωριστή αίθουσα με έξτρα κόστος

 

Ομιλίες & Σεμινάρια Οίνου – Γαστρονομίας

 

Δυο ιδιαίτερα γνωστές φυσιογνωμίες στον οίνο και την γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος (Αθηνόραμα) και ο Βασίλης Γαλανός (εκπομπή Γεύσεις & Οίνος) θα μιλήσουν στους επισκέπτες του Umami Festival.

 

Ομιλία περί Οίνου από τον Βασίλη Γαλανό

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 // 15.30 – 16.30

 

Η αρμονία κρασιού – φαγητού, που εξιτάρει τις αισθήσεις και δημιουργεί εικόνες, εμπειρίες και μνήμες.

 

Ομιλία περί Γαστρονομίας από τον Δημήτρη Αντωνόπουλο

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 // 18.00 – 19.00

 

Η σημασία και η ανάπτυξη της γνήσιας ελληνικής κουζίνας σε ομιλία που ενδιαφέρει άμεσα όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την εστίαση και όχι μόνο.

 

Η είσοδος στο χώρο του φεστιβάλ κοστίζει 10 ευρώ για ημερήσιο πάσο και 16 ευρώ για τις 2 ημέρες.

 

 

Μάθετε περισσότερα στο website: www.umamifestival.gr

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας:

693 260 2514

 

Υπεύθυνη κρατήσεων:

697 244 2910

 

 

Social Media

 

Official hashtag #umamifestivalgr

Facebook: https://www.facebook.com/TouratzisUmami/

Instagram: https://www.instagram.com/touratzisumami/

Twitter: https://twitter.com/TouratzisUmami

Vimeo: https://vimeo.com/touratzisumami

Youtube: https://www.youtube.com/playlist?list=PL2YuBz98E5YIl2YdZKBdqd7iaXI66wpaN

Google+: https://plus.google.com/b/110858198508079140886/collection/4nz3ME

Προηγούμενο άρθροΚώστας Βενετίδης: “Προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Έβρου… Αναζητούμε κονδύλια για την επίστρωση του παλιού δικτύου Μάνδρα – Αρδάνιο”
Επόμενο άρθροΗ Πινακοθήκη Αλεξανδρούπολης θα στεγάζεται στον χώρο της πρώην δηµοτικής βιβλιοθήκης