Ακολουθεί η επιστολή του ΔΣ της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, με κοινοποίηση  προς τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατ. Μακ. Θράκης και τον Διευθυντή Αστυνομίας Ορεστιάδας 

κ. Αρχηγέ

Τα προβλήματα στις Υπηρεσίες της .Α Ορεστιάδας συνεχώς διογκώνονται από την μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό που παρατηρείται σε όλες σχεδόν τις Υπηρεσίες. Παρόλο που υπάρχει ενισχυτική δύναμη περίπου 100 Αστυνομικών με δαπάνες δημοσίου, αυτή απορροφάτε αποκλειστικά στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης, αφού ο σκοπός της ενίσχυσης είναι αυτός, όμως τα Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας και οι Υπηρεσίες Διαβατηριακού Ελέγχου παραμένουν υποστελεχωμένα ,οι ανάγκες διαρκώς αυξάνονται ενώ στα σημεία διαβατηριακού ελέγχου η κίνηση των διερχομένων έχει πενταπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Αυτό έχει ως συνέπεια να διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία της κάθε Υπηρεσίας, ο συνάδελφος να στερείτε τα δικαιούμενα ρεπό του, δημιουργώντας προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό και κατ’ επέκταση στην ζωή και τηνψυχολογίατουΑστυνομικού, μεότιαυτόσυνεπάγεται.

Επίσης, επισημαίνεται το γεγονός ότι, στη .Α Ορεστιάδας ιδρύθηκε και λειτουργεί το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών, ιδρύθηκε και λειτουργεί το Κέντρο Επαφής στο Καπετάν Αντρέεβο Βουλγαρίας, ιδρύθηκε και λειτουργεί το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής( Κ.Υ.Τ) , ιδρύθηκε και λειτουργεί η Κ.Α.Μ , ενώ παράλληλα στο Κ.Υ.Τ έληξε η σύμβαση με την εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και η φύλαξη, ανατέθηκε εκ νέου στην Ελληνική Αστυνομία, απορροφώντας σε όλες τις περιπτώσεις, προσωπικό εντός Διεύθυνσης, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τις Υπηρεσίες της .Α Δ Ορεστιάδας.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι, παρόλες τις μεγάλες επιτυχίες και τη χρησιμότητα του προσωπικού που υπηρετεί στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, στην εξάρθρωση κυκλωμάτων, διακίνησης λαθρομεταναστών και ναρκωτικών, , θα πρέπει κάποια στιγμή να αρθεί ο περιορισμός μετακίνησής του και σε άλλες υπηρεσίες εντός Διεύθυνσης τόσο με αποσπάσεις όσο και με μεταθέσεις ώστε να δοθούν νέα κίνητρα για εργασία και να αποβάλλουν το αίσθημα της αδικίας πουτους διακατέχει τα τελευταία χρόνια, ενώ με αυτό τον τρόπο θα ενισχυθούν και οι υπόλοιπες Υπηρεσίες της .Α Δ Ορεστιάδας.

κ. Αρχηγέ

Την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει ο Έλληνας Αστυνομικός, η οποία επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο με την αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών, ταοποίααδυνατείηυπηρεσίαναπαρέχει, δεν πρέπει να την επιβαρύνουμε με άλλα προβλήματα, τα οποία υπάρχει δυνατότητα να αντιμετωπιστούν.

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος        ο Γ Γραμματέας
Ακίδης Ηλίας     Κυπαρισσούδης Θεοδόσιος

Προηγούμενο άρθροΤί αλλάζει στο ασφαλιστικό το 2017 – Πίνακας με τις νέες συντάξεις Γράφει ο Αναστάσιος Λαυρέντζος, Σύμβουλος επιχειρήσεων – Συγγραφέας
Επόμενο άρθροΕ. Αχτσιόγλου: Στοχευμένο πρόγραμμα για την ανεργία στον Έβρο