Έκθεση ζωγραφικής της Αθανασίας Ταμπούρα-Πεφτουλίδη στην Art Gallery Αλεξ/πολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:14
579 0

Έκθεση έργων ζωγραφικής και μικρογλυπτικής της Αθανασίας Ταμπούρα-Πεφτουλίδη με τίτλο «Δίπολον», εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στην Art Gallery Αλεξανδρούπολης, Σκρα 2-4.

Η εικαστικός Αθανασία Ταμπούρα-Πεφτουλίδη, παρουσιάζει τη νέα της δουλειά, που περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής και μικρογλυπτά από papier-mache.

«Δίπολον, είναι η γέφυρα μεταξύ της ζωγραφικής και της γλυπτικής. Μια γέφυρα μεταξύ των δύο πόλων της τέχνης. Η επιρροή και η αλληλεπίδραση των διαφορετικών μέσων με κοινό παρανομαστή», εξηγεί η ζωγράφος αναφερόμενη στον τίτλο της έκθεσής της.

Τα έργα της ζωγραφικής της, αντλούν τη θεματογραφία τους από τη φύση. Η φύση παρουσιάζεται μέσα από το σύμπαν, ενώ παράλληλα ο άνθρωπος είναι μέρος αυτού, στέκεται απέναντι και το παρακολουθεί. Ίσως και γι’ αυτό δεν δίνεται πουθενά η αίσθηση της μοναξιάς. Σε κάποια έργα τα μπλε μέχρι και τα δραματικά μαύρα δημιουργούν ένα μυστηριακό σύμπαν το οποίο προκαλεί την αίσθηση του δέους, αλλά όχι του φόβου.

Κι όπως πάντα υπάρχουν έργα της όπου η παρουσία και η απουσία του ανθρώπου δηλώνεται μέσα από αντικείμενα που βίωσε και μιας ανάμνησης που ίσως να είναι κι ένα όνειρο.

Κεντρικό σημείο της έκθεσης αποτελεί η πρώτη μικρών διαστάσεων γλυπτική της εικαστικού. Τα μικρογλυπτά της είναι η επιτομή της θηλυκότητας η οποία δεν υπόκειται σε κοινωνικά στερεότυπα, οι γυναίκες χαίρονται τη θηλυκότητα τους και δεν φοβούνται να αυτοσαρκαστούν.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου και ώρα 8 μ.μ.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου 2018 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 9 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

(Art Gallery, Σκρά 2-4, Αλεξανδρούπολη, τηλ 25510-81220)

Βιογραφικό:

Η Αθανασία Ταμπούρα-Πεφτουλίδη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1956. Σπούδασε αρχιτεκτονικό σχέδιο στη Θεσσαλονίκη. Ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη, όπου το 2003 ίδρυσε την «Art Gallery», χώρο στον οποίο αναπτύσσει αξιοσημείωτη εκθεσιακή δραστηριότητα. Έχει κάνει 11 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της Ελένης Συράκη “Πορφυρένιο δάκρυ” στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Δεκεμβρίου 2018 0
Το βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ-Φωτεινή Σκαρλακίδου και οι εκδόσεις ΕΞΗ πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2018 την παρουσίαση του νέου βιβλίου “Πορφυρένιο…

Οι “Περιπλανώμενοι Θεατρίνοι” συμμετείχαν στις εκδηλώσεις “Μνημες …Ελπιδες” του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρούπολεως , με την παράσταση «Πόσο βαστάξανε τα ήσυχα…!»

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Σεπτεμβρίου 2019 0
Το βράδυ της Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 , οι «Περιπλανώμενοι Θεατρίνοι» παρουσίασαν την παράσταση «Πόσο βαστάξανε τα ήσυχα…!», στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου…

Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου “ΣυνεχίΖΩ”: Θεατρική παράσταση και bazaar χειροποίητων λαμπάδων για καλό σκοπό!!!

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Απριλίου 2017 0
Θεατρική παράσταση και bazaar χειροποίητων λαμπάδων για καλό σκοπό!!! Για την ενίσχυση των ασθενών που χρειάζεται να κάνουν ακτινοθεραπεία,εκτός Αλεξανδρούπολης,μέχρι…