Έκθεση ζωγραφικής της Αθανασίας Ταμπούρα-Πεφτουλίδη στην Art Gallery Αλεξ/πολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:14
680 0

Έκθεση έργων ζωγραφικής και μικρογλυπτικής της Αθανασίας Ταμπούρα-Πεφτουλίδη με τίτλο «Δίπολον», εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στην Art Gallery Αλεξανδρούπολης, Σκρα 2-4.

Η εικαστικός Αθανασία Ταμπούρα-Πεφτουλίδη, παρουσιάζει τη νέα της δουλειά, που περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής και μικρογλυπτά από papier-mache.

«Δίπολον, είναι η γέφυρα μεταξύ της ζωγραφικής και της γλυπτικής. Μια γέφυρα μεταξύ των δύο πόλων της τέχνης. Η επιρροή και η αλληλεπίδραση των διαφορετικών μέσων με κοινό παρανομαστή», εξηγεί η ζωγράφος αναφερόμενη στον τίτλο της έκθεσής της.

Τα έργα της ζωγραφικής της, αντλούν τη θεματογραφία τους από τη φύση. Η φύση παρουσιάζεται μέσα από το σύμπαν, ενώ παράλληλα ο άνθρωπος είναι μέρος αυτού, στέκεται απέναντι και το παρακολουθεί. Ίσως και γι’ αυτό δεν δίνεται πουθενά η αίσθηση της μοναξιάς. Σε κάποια έργα τα μπλε μέχρι και τα δραματικά μαύρα δημιουργούν ένα μυστηριακό σύμπαν το οποίο προκαλεί την αίσθηση του δέους, αλλά όχι του φόβου.

Κι όπως πάντα υπάρχουν έργα της όπου η παρουσία και η απουσία του ανθρώπου δηλώνεται μέσα από αντικείμενα που βίωσε και μιας ανάμνησης που ίσως να είναι κι ένα όνειρο.

Κεντρικό σημείο της έκθεσης αποτελεί η πρώτη μικρών διαστάσεων γλυπτική της εικαστικού. Τα μικρογλυπτά της είναι η επιτομή της θηλυκότητας η οποία δεν υπόκειται σε κοινωνικά στερεότυπα, οι γυναίκες χαίρονται τη θηλυκότητα τους και δεν φοβούνται να αυτοσαρκαστούν.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου και ώρα 8 μ.μ.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου 2018 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 9 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

(Art Gallery, Σκρά 2-4, Αλεξανδρούπολη, τηλ 25510-81220)

Βιογραφικό:

Η Αθανασία Ταμπούρα-Πεφτουλίδη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1956. Σπούδασε αρχιτεκτονικό σχέδιο στη Θεσσαλονίκη. Ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη, όπου το 2003 ίδρυσε την «Art Gallery», χώρο στον οποίο αναπτύσσει αξιοσημείωτη εκθεσιακή δραστηριότητα. Έχει κάνει 11 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Σχετικά άρθρα

Γιορτή Τσίπουρου 2016 στο Σουφλί

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Νοεμβρίου 2016 0
Το σωματείο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ – Ο ΣΤΑΦΥΛΟΣ και Ο ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ διοργανώνουν κι εφέτος τη…