Έκτακτη επιχορήγηση του ΥΠΕΣ στους Δήμους 1.400.000 ευρώ αποκλειστικά για τα αδέσποτα ζώα

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:11
296 0
Ανακοινώθηκε σήμερα με δελτίο τύπου από τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών συνολικού ποσού 1,4 εκατομμυρίων ευρώ σε 244 Δήμους αποκλειστικά για δαπάνες που αφορούν στα αδέσποτα ζώα και συγκεκριμένα για:

α. προμήθεια τροφών για αδέσποτα ζώα που διαβιώνουν στα όρια ευθύνης τους
β. προμήθεια φαρμακευτικών σκευασμάτων για αδεσποτα ζώα στα όρια ευθύνης τους και
γ. λοιπές δαπάνες αποκλειστικά για τα αδέσποτα ζώα.
Εφόσον δεν υπάρχει περαιτέρω ανάγκη τότε τα χρήματα της έκτακτης επιχορήγησης θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λειτουργικές δαπάνες. Οι λοιποί 80 δήμοι, θα χρησιμοποιήσουν ποσό που έχει κατανεμηθεί από την απόφαση επιχορήγησης ορεινών και νησιωτικών δήμων ανάλογα με τοπληθυσμό τους.

Συγχαίρουμε την ομάδα του Υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται πίσω από αυτή την απόφαση τους κκ. Τάκη Θεοδωρικάκο και Θοδωρή Λιβάνιο που ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα της φιλοζωικής κοινότητας σχετικά με την ανάγκη για την άμεση κάλυψη αναγκών των Δήμων σε τροφές και κτηνιατρική περίθαλψη για τα αδέσποτα ζώα.

Τα χρήματα θα εκταμιευθούν στους Δήμους την επόμενη εβδομάδα που σημαίνει ότι πλέον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ σε κανέναν από τους επιχορηγούμενους Δήμους για έλλειψη τροφής και περίθαλψης για τα αδέσποτα ζώα.

Οι Δήμοι πρέπει να προετοιμαστούν από τώρα και να κινήσουν άμεσα διαδικασίες με μελέτες, τεχνικές περιγραφές προμηθειών και απευθείας αναθέσεις σε προμηθευτές και κτηνιάτρους για να αξιοποιήσουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ των Ελλήνων φορολογούμενων στις πραγματικές ανάγκες των ζώων: τροφή, στείρωση, περίθαλψη, ασφαλές κατάλυμα.

ΠΗΓΗ www.dogsvoice.gr

Σχετικά άρθρα

Διδυμότειχο: Κινητοποίηση απ’ την Πρωτοβουλία συλλόγων για την παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Οκτωβρίου 2020 0
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΘΩΡΑΚΙΣΗ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ»   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ      Με την παρούσα πρόσκληση, εκφράζοντας την αγωνία…

Διοργάνωση Σεμιναρίου: «Οι Επιπτώσεις της Οικονομικής Κρίσης στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις – Στρατηγικές Απεμπλοκής από την Υφιστάμενη Κατάσταση»

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Οκτωβρίου 2015 0
Το Επιμελητήριο Έβρου, αντιλαμβανόμενο για ακόμη μια φορά την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος, προβαίνει στην διοργάνωση…

«Αναγράφει σοι, η Πόλις σου Θεοτόκε» Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΚΑΙ Η ΕΣΩΚΑΣΤΡΙΝΗ ΒΛΑΧΕΡΝΗΤΙΣΣΑ (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Απριλίου 2019 0
«Αναγράφει Σοι, η Πόλις Σου Θεοτόκε» Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΚΑΙ Η ΕΣΩΚΑΣΤΡΙΝΗ ΒΛΑΧΕΡΝΗΤΙΣΣΑ Χαίρε του πεσόντος Αδάμ η ανάκλησις Χαίρε…