Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αλεξανδρούπολης καλεί όλα τα μέλη του και τους φίλους του Προσκοπισμού,

στον Αγιασμό της νέας Προσκοπικής χρονιάς 2019-20,
στην εστία του που βρίσκεται Δήμητρας 19, εντός του χώρου του πρώην Νοσοκομείου
την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στις 12 το πρωί.

Τον Αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμος,
που μας κάνει την τιμή να έρθει για ακόμη μία φορά στο χώρο μας να μας ευλογήσει.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

/———————————/

Tο 2020 ο Ελληνικός Προσκοπισμός θα γιορτάσει τα 110 χρόνια του. Για περισσότερο από έναν αιώνα, χιλιάδες Πρόσκοποι εθελοντές, μέσα από ένα συνεχώς εξελισσόμενο παιδαγωγικό πρόγραμμα που στηρίζεται στην επαφή με τη φύση και στην αξία των ανθρώπινων σχέσεων, αναπτύσσουν και αναδεικνύουν προσωπικότητες που ξέρουν να λειτουργούν ως υπεύθυνοι πολίτες και συνειδητά αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο μέσα στην κοινωνία. Η Προσκοπική Κίνηση ξεπερνώντας τα 100 χρόνια ζωής και στην Αλεξανδρούπολη, μπορεί να χαρακτηρίζεται υπεραιωνόβια, αλλά η ουσία της καθώς και το περιεχόμενο του προγράμματος που προσφέρει στα παιδιά και στους νέους της πατρίδας μας, είναι πιο φρέσκο και πιο καινοτόμο από ποτέ.

 

Το λογότυπο κάνει άμεση αναφορά στο προσκοπικό κοντάρι που στήριξε τις περιπέτειες όλων των νέων εδώ και 110 χρόνια. Ενός κονταριού που γιγαντώθηκε μέσα από το προσκοπικό πρόγραμμα, τα 110 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία και τα εκατοντάδες χιλιάδες χαμόγελα των παιδιών που μεγάλωσαν και ωρίμασαν μέσα στην προσκοπική οικογένεια! Αυτό το προσκοπικό κοντάρι είναι ζωντανό, έγινε πανύψηλο δέντρο, δάσος, για να δώσει τα δύο πρώτα ψηφία του γενέθλιου αριθμού μας. Ο αριθμός «0», ένα αφαιρετικό περίγραμμα φύλλου, σύμβολο των αναρίθμητων δράσεων μας στη φύση, φιλοξενεί στην κάτω δεξιά γωνία του, μονόχρωμο το προσκοπικό τριφύλλι.

 

Με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς, καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους μας, να μεταδώσουν το μήνυμα του εορτασμού των 110 χρόνων του Προσκοπισμού στην Ελλάδα σε όλη την Κοινωνία!

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήρια επιστολή Δημάρχου Διδυμότειχου για την παράδοση του Περιφερειακού Δρόμου
Επόμενο άρθροΕυριπίδης Στυλιανίδης: “Στόχος μας η αναβάθμιση της παρουσίας του Λιμενικού , στη Ροδόπη”