Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΔΕΔΥ ΕΒΡΟΥ: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους του Αρχαιολογικού Μουσείου...

ΑΔΕΔΥ ΕΒΡΟΥ: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης»

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Πολιτισμού να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης με τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Με αφορμή την προγραμματισμένη για το απόγευμα (κανονικά δεν υπάρχει απογευματινή λειτουργία) της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2024 δωρεάν επίσκεψη Νατοϊκών στο Μουσείο, κατόπιν αιτήματος της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού, εργαζόμενοι στο Μουσείο δημοσιοποίησαν ανακοίνωση στην οποία εξέφραζαν την αντίθεσή τους με το γεγονός, όταν την ίδια ώρα δεν υπάρχουν αντίστοιχα αιτήματα για τα στελέχη του ελληνικού στρατού και τις οικογένειές τους ή για εσπερινά σχολεία και άλλες κοινωνικές ομάδες. Ανέφεραν πως πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια να εξωραϊστεί η εικόνα του ΝΑΤΟ και από πολεμοκάπηλος οργανισμός να εμφανιστεί σαν ένας οργανισμός ειρήνης και πολιτισμού.

Επίσης, στην ανακοίνωση γινόταν αναφορά στα προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία του Μουσείου (καθυστερήσεις πληρωμών, έλλειψη προσωπικού κλπ.) και δυσκολεύουν τη λειτουργία του. Παράλληλα στηλίτευσαν το μεγάλο κόστος επίσκεψης στο Μουσείο για όλους τους πολίτες καθώς και την αδυναμία λειτουργίας του κάποιων απογευμάτων, προκειμένου να είναι εύκολα επισκέψιμο από κάθε πολίτη και ταξιδιώτη.

Τελικά, η ΧΙΙ Μεραρχία ακύρωσε για δικούς της λόγους την επίσκεψη. Ωστόσο, το ΥΠΠΟ διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για την ανακοίνωση των εργαζομένων, σε μια καταφανέστατη προσπάθεια να εκφοβίσει τους εργαζόμενους για να μην υπάρχει καμία αντίθετη φωνή στις επιλογές της ηγεσίας του ΥΠΠΟ, της κυβέρνησης και ενάντια στο ΝΑΤΟ. Στόχος είναι να πληγεί η ελευθερία της έκφρασης και να ποινικοποιηθεί η κριτική από εργαζόμενους σε δημόσιες υπηρεσίες.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, στηρίζουμε την ελεύθερη έκφραση των εργαζομένων και απαιτούμε να ανακληθεί η ΕΔΕ.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ
Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. ΕΒΡΟΥ

Exit mobile version