«Αειφορία εν-Τάξει» – Μικροί γεωργοί γίνονται οι μαθητές στο 10οΔημοτικό Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:44
522 0

«Αειφορία εν-Τάξει»

Μικροί γεωργοί γίνονται οι μαθητές στο 10οΔημοτικό Αλεξ/πολης

 

100 περίπου μαθητές του 10ου Δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης, δεν θα κάνουν το παραδοσιακό μάθημα στις τάξεις τους το πρωί της 7ης Ιουνίου. Αλλά μετατρέπονται σε μικρούς γεωργούς και θα ασχοληθούν με τη γη. Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας τα παρτέρια που προετοίμασαν οι γονείς τους και οι ίδιοι, θα “υιοθετήσουν” τα παρτέρια και θα φυτέψουν αρωματικά φυτά και βότανα που ευδοκιμούν στη Θρακική γη.

anoixto sxoleio alexpolis

Η ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ που διοργανώνει το “Ανοιχτό Σχολείο!” με την επωνυμία «Αειφορία εν-Τάξει», έχει ως σκοπό την αξιοποίηση της σχολικής αυλής ως χώρου μάθησης, για την ανάπτυξη του ενδιαφέροντος και των γνώσεων των παιδιών για τη γη γενικά και εξειδικευμένα για την καλλιέργεια και φροντίδα των φυτών, καθώς και τη μακροπρόθεσμη αξιοποίηση των καρπών από τα φυτά που θα φυτέψουν. Κεντρικός στόχος της νέας δράσης μας, είναι η μεθοδευμένη καλλιέργεια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στους μαθητές μας.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ώρα 8:30 – 10:30

10ο Δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης

 

Η νέα Δράση του ”Ανοιχτού Σχολείου!”, πραγματοποιείται σε 3 Περιόδους:

  • 1η Περίοδος _ την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 και από ώρα 8:30-10:30 π.μ. Συμμετέχουν 2 τάξεις (4 τμήματα) του σχολείου μας. Η πρώτη Περίοδος, υλοποιείται σε στενή συνεργασία του σχολείου, των Συλλόγων Γονέων και Διδασκόντων με το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών <Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία>.
  • 2η Περίοδος _ στο νέο σχολικό έτος 2017-2018 οι υπόλοιπες 4 τάξεις (8 τμήματα) 200 περίπου μαθητές θα “υιοθετήσουν” και τα υπόλοιπα παρτέρια με τη ίδια διαδικασία. Στα νέα ”υιοθετημένα” παρτέρια επιπλέον θα φυτευτούν λουλούδια και μικρά φυτά.
  • 3η Περίοδος _ στο νέο σχολικό έτος 2017-2018 οι μικροί μας γεωργοί, θα μάθουν να αξιοποιούν τους παραγόμενους καρπούς από τα φυτά που καλλιέργησαν. Π.χ. από τη λεβάντα θα μάθουν πως να παρασκευάζουν αρωματικό σαπούνι.

     

    Η νέα Δράση εντάσσεται στο Πρότυπο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ανοιχτό Σχολείο!» του Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης, που υλοποιείται για 4η συνεχόμενη σχολική χρονιά με 302 συμμετέχοντα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών εφέτος απ’ όλη την πόλη, με 13 απογευματινά Δημιουργικά Εργαστήρια Τέχνης & Έκφρασης και δεκάδες Δράσεις όπως η παραπάνω εντός του σχολικού ωραρίου. Ένα πρόγραμμα μοναδικό και πιλοτικό όχι μόνο για την Αλεξανδρούπολη, αλλά με αξιώσεις και σε πανελλήνιο επίπεδο. Πραγματοποιείται με την ενεργό στήριξη της Διεύθυνσης, καθώς και την αρμονική συνεργασία του συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.

Φιλικά,

Για το 10ο Δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης

Δημήτρης Κελεμίδης                        Χρήστος Ντόλιος

                                                    Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων                     Διευθυντής

Σχετικά άρθρα

Ενημέρωση του Φιλοζωικού Σωματείου “ΚΙΒΩΤΟΣ” Αλεξανδρούπολης , στο Λύκειο Ιάσμου

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Μαρτίου 2019 0
Συνεχίζονται οι ενημερωτικές δράσεις του φιλοζωικού σωματείου ΚΙΒΩΤΟΣ Αλεξανδρούπολης Το φιλοζωικό σωματείο ΚΙΒΩΤΟΣ Αλεξανδρούπολης πραγματοποιησε επίσκεψη ενημέρωσης στο Λύκειο Ιάσμου έπειτα από συνεννόηση με…

Ξεκίνησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις “Αγία Μαρίνα 2017”

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Ιουλίου 2017 0
Οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Φορείς του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαΐστρου πραγματοποιούν ένα μοναδικό τριήμερο με Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι εκδηλώσεις είναι…

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης, μνημοσύνης και τιμής στα αθώα θύματα και στην προσφυγιά του Ελληνισμού της καθ΄ ημάς Ανατολής από τους ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Σεπτεμβρίου 2016 0
Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ– Γνώση και Δράση», πραγματοποίησε στο Κάστρο του Διδυμοτείχου…