Αθανάσιος Βίτσας: “Κατ επανάληψη πολλά συμβούλια ματαιώθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας”

Δημοσιεύτηκε στις: at 06:56
299 0

Αναλυτικά η επιστολή του:

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 για πρώτη φορά, 100 περίπου άνθρωποι ενεργοποιήθηκαν με συμμετοχή σε τρεις συνδυασμούς έχοντας ως αυτονόητο στόχο την προσφορά στο τόπο τους.

Οι εκλογές ανέδειξαν το 17μελές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαμοθράκης ως επιλογή του εκλογικού σώματος με ελπίδες για την προσπάθεια για αλλαγή και πρόοδο.

Σύντομα βρεθήκαμε στον πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα της μεγάλης δυσκολίας λειτουργίας των κορυφαίων συλλογικών οργάνων το Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή λόγω μη συμμετοχής.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Μαρτίου,οι παρόντες ήταν επτά. Έξι της πλειοψηφίας από τους δέκα και ένας της μειοψηφίας από τους επτά. Φυσικά το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πραγματοποιήθηκε.

Δυστυχώς όμως δεν είναι η πρώτη φορά!

Κατ επανάληψη πολλά συμβούλια ματαιώθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας.

Δεν είναι δυνατόν να μην είναι κατανοητό ότι αυτό κωλύει τη λειτουργία του Δήμου και οδηγεί σε καθυστερήσεις, ματαιώσεις και σε προβλήματα που περιπλέκονται, διαλύει ελπίδες και αναδεικνύει τη μιζέρια του υποκειμενικού και των παθών.

Είναι πολύ απογοητευτικό να εκφράζω δημόσια το συλλογισμό ότι για κάποιους  προσφορά στον τόπο ίσως αποτελεί πλέον η γενναία πράξη της παραίτησης.

Ο Δήμαρχος
Βίτσας Αθανάσιος

Σχετικά άρθρα

Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως:“Δεύτερο Πάσχα με αποκλεισμούς δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί το θρησκευτικό αίσθημα στην Ελλάδα”

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Αυγούστου 2020 0
Αναστάσιος Βόπης – orthodoxia.info “Δεύτερο Πάσχα με αποκλεισμούς δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί το θρησκευτικό αίσθημα στην Ελλάδα”, τόνισε το…

ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ~ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΜΕΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΙΔΕΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Φεβρουαρίου 2019 0
ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΜΕΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΙΔΕΥΣΙΑ…

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ – Επίκαιρα μηνύματα προς τους Εκκλησιαστικούς Ταγούς και τους Πολιτικούς Άρχοντες (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Ιανουαρίου 2019 0
Επίκαιρα μηνύματα προς τους Εκκλησιαστικούς Ταγούς και τους Πολιτικούς Άρχοντες Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, αποδεικνύεται ιδιαίτερα επίκαιρος…