Αθ. Σχίζας: Μετά το Θριάσιο και τη Θεσ/νίκη, επόμενα εμπορευματικά σε Αλεξανδρούπολη και Λάρισα

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:34
398 0

Πέρα από το Θριάσιο και τη Θεσσαλονίκη, η ΓΑΙΑΟΣΕ προχωρά στην κατασκευή εμπορευματικών κέντρων στην Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο 1ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αθανάσιος Σχίζας.

To 2018 εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το Ε/Κ στο στρατόπεδο Γκόνου, το οποίο πρόκειται να συνδεθεί με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το εν λόγω εμπορευματικό κέντρο συνδέεται άμεσα με την αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ και μάλιστα, μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ και των υποψήφιων επενδυτών του Ε/Κ διεξάγονται διαπραγματεύσεις για το χαρακτήρα του, δηλαδή για τον τύπο των φορτίων που θα εξυπηρετεί (χύδην ή όχι).

Επίσης, η ΓΑΙΑΟΣΕ προωθεί την κατασκευή εμπορευματικού κέντρου στην Αλεξανδρούπολη, σε ακίνητο 500.000 τ.μ. του δήμου, ενώ κατέχει όμορη έκταση περίπου 350.000 τ.μ.

Ο κ. Σχίζας δήλωσε αισιόδοξος για το συγκεκριμένο εμπορευματικό κέντρο, καθώς συγκεντρώνει ήδη το ενδιαφέρον επενδυτικού κοινού, εξαιτίας και της παραχώρησης του λιμένα. 

Αναφορικά με το εμπορευματικό της Λάρισας, στη περιοχή της Γυρτώνης, δήλωσε ότι, μέσα στο 2019, η ΓΑΙΑΟΣΕ θα μπορέσει να προχωρήσει το σχετικό διαγωνισμό.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μεταφορά του σταθμού διαλογής του ΟΣΕ από το Μεζούρλο (εντός του οικιστικού ιστού της πόλης) που βρίσκεται σήμερα, στον χώρο που πρόκειται να κατασκευασθεί το εμπορικό κέντρο.

www.metaforespress.gr

Σχετικά άρθρα

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συμμετέχει στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Δεκεμβρίου 2019 0
Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε φέτος στη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη παρέα μας τους Καθηγητές, τις φοιτήτριες και τους φοιτητές της Σχολής Επιστημών…

16 προσλήψεις στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Σεπτεμβρίου 2018 0
Ανακοίνωση για την πρόσληψη μουσικών (καλλιτεχνικού-διδακτικού προσωπικού)με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου επί ωρομισθία , έναντι αντιτίμου, συνολικά δεκαέξι…

Στο Υπουργείο Υποδομών ο Σταύρος Κελέτσης – Στόχος η επιτάχυνση της αποκατάστασης των ζημιών

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Ιανουαρίου 2021 0
Συνάντηση και συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, είχε χθες ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης. Αντικείμενό…