Αλλού η πανδημία, αλλού η κυβέρνηση (γράφει ο Μενέλαος Μαλτέζος)

Δημοσιεύτηκε στις: at 23 Νοεμβρίου 2021
178 0

Αλλού η πανδημία, αλλού η κυβέρνηση.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ από το μέτωπο της πανδημίας δεν είναι καθόλου καλά. “Μαύρο” ρεκόρ σήμερα με 105 νεκρούς και πάνω από 600 οι διασωληνωμένοι.

Έχουμε μέχρι σήμερα 11 διαγγέλματα του πρωθυπουργού με αφορμή τη πανδημική κρίση, που κάθε τρεις μήνες κηρύττει το τέλος της πανδημίας και πανηγυρίζει ότι νίκησε τον κορονοϊό.

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ξεροκέφαλη. Οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ συνεχώς αυξάνονται ραγδαία οι θάνατοι είναι σταθερά αυξητικοί. Το ΕΣΥ ξεπερνάει τα όρια και οι εργαζόμενοί του τις αντοχές τους οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες και τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «δηλωμένη νεοφιλελεύθερη» βρέθηκε «άτυχη» μπροστά στην ανάγκη να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Η πανδημία για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται ένα και μόνο μέσο, Εθνικό Σύστημα Υγείας σε εύρυθμη λειτουργία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο πρόγραμμά της, δυστυχώς, έχει την υποβάθμιση του ΕΣΥ.

ΕΤΣΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ δεν ενίσχυσε με προσωπικό το ΕΣΥ, αλλά έθεσε σε αναστολή εργασίας τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς χωρίς να λάβει το παραμικρό μέτρο για να καλύψει το κενό που δημιούργησε.

Επίσης δεν φρόντισε να εκπαιδευτεί προσωπικό για να στελεχωθούν με επάρκεια οι ΜΕΘ και φυσικά δεν απαίτησε την προετοιμασία του ιδιωτικού τομέα Υγείας για περιστατικά κορονοϊού ώστε να μπορεί να προσφέρει με επάρκεια τις υπηρεσίες του εφόσον ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι αυτό κάποια στιγμή θα χρειαζόταν.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ θα είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε η αναγκαία πολιτική βούληση, αν ο μακροπρόθεσμος στόχος δεν ήταν η υπονόμευση του ΕΣΥ χάριν των ιδιωτών και αν λαμβάνονταν σοβαρά υπόψη οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων.

Σχετικά άρθρα

Στις 21-23 Σεπτεμβρίου το 23ο Διαπανεπιστημιακό Συνέδριο Ακτινολογίας στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Σεπτεμβρίου 2017 0
Τα μέλη του Τμήματος Διαγνωστικής & Θεραπευτικής Ακτινολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνουν το 23ο Διαπανεπιστημιακό συνέδριο Ακτινολογίας, στις 21-23 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη (Ξενοδοχείο…

Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας: Χωρίς άδεια των ΟΤΑ θα γίνονται έρευνες σε εκτάσεις που τους ανήκουν!

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Μαΐου 2020 0
Έντονο αυτοδιοικητικό ενδιαφέρον εντοπίζεται στο άρθρο 110 του υπό ψήφιση Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο…

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την κατάργηση τους τέλους επιτηδεύματος για όλους τους αγρότες

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Ιουνίου 2020 0
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπ. Οικονομικών κατέθεσε η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ, για την άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος…