Ανακοίνωση ΔΠΘ για την αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του COVID-19

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:55
343 0

Ανακοίνωση ενόψει της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του COVID-19.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ενόψει της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του COVID-19, αποφάσισε τα κάτωθι:
1) Την αναστολή όλων των τελετών ορκωμοσίας πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών.
2) Την αναβολή όλων των προγραμματισμένων διοργανώσεων εκδηλώσεων, ημερίδων, συνεδρίων, σεμιναρίων εντός και εκτός των χώρων του Δ.Π.Θ., σε όλες τις πόλεις καθώς και εκδρομών και ξεναγήσεων σχολείων.
3) Την ακύρωση όλων των μετακινήσεων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας προς τις περιοχές υψηλού κινδύνου.
Επίσης, σας ενημερώνουμε, ότι ενέργειες οι οποίες αφορούν τη γενικότερη αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου μας, ως μέτρο μείωσης της διάδοσης του COVID-19, είναι αρμοδιότητα και αποκλειστική ευθύνη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σε κάθε περίπτωση συνιστάται να παρακολουθείτε τις επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της επιδημίας.

Για ό,τι νεότερο σχετικά με τις ενέργειες της Κεντρικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου μας, η ενημέρωσή σας θα είναι άμεση.
Από την Πρυτανεία


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης – απόφασης του Υπουργείου Υγείας, σας ενημερώνουμε ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αναστέλλει τη λειτουργία του από αύριο, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 και για 14 ημέρες.

Συγκεκριμένα, αναστέλλονται:
1.Οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές διαδικασίες οι οποίες απαιτούν φυσική παρουσία.
2.Η λειτουργία των βιβλιοθηκών, των αναγνωστηρίων, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των φοιτητικών εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και γενικά κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στο ΔΠΘ σε όλες τις πόλεις έδρες του.

Επιπλέον, αναστέλλονται όλες οι τελετές, ημερίδες, συνέδρια, σεμινάρια και οι πάσης φύσεως εκδηλώσεις, όπως έχει ανακοινωθεί.

Από την παραπάνω προσωρινή αναστολή εξαιρούνται:

1.Οι διοικητικές δραστηριότητες και λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των συλλογικών οργάνων (όπως Σύγκλητος, Πρυτανικό Συμβούλιο, Κοσμητεία, Γενική Συνέλευση Τμήματος, Τομέα, κ.λπ.).
2.Οι ερευνητικές δραστηριότητες, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, με την ελάχιστη δυνατή συμμετοχή του μη μόνιμου προσωπικού.
3.Η λειτουργία του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ).
4.Η λειτουργία των φοιτητικών εστιών για τη στέγαση των φοιτητών/φοιτητριών.
5.Επιπρόσθετα, ενημερώνουμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες ότι για τις επόμενες ημέρες και μέχρι επόμενη ενημέρωση, με μέριμνα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ, η σίτιση θα γίνεται από τις Πανεπιστημιακές Φοιτητικές Λέσχες (Κομοτηνή στην Π. Τσαλδάρη, στην Αλεξανδρούπολη στην Νέα Χηλή, στην Ξάνθη στο κέντρο της πόλης και στην Ορεστιάδα στην φοιτητική εστία) με τη διανομή του φαγητού σε πακέτο, σε συνεχή ροή από τις 11.00 έως τις 20.00.

Όσοι/όσες από το προσωπικό του ΔΠΘ ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, μετά από έγκριση της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων συμβάντων δημόσιας υγείας του ΔΠΘ, μπορούν να αιτηθούν του μέτρου της κατ ́οίκον εργασίας σε συνεννόηση με τον προϊστάμενο/προϊσταμένη τους. Για τους γονείς που αποδεδειγμένα είναι αναγκαίο να παραμείνουν στο σπίτι για τη φύλαξη των παιδιών τους, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση (πρόβλεψη για χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού).
Τέλος, κρίνεται σκόπιμη για το σύνολο της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας, η πιστή τήρηση των μέτρων ατομικής πρόληψης και υγιεινής, με βάση τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Κομοτηνή, 10 Μαρτίου 2020
Οι Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πρόσθετα μέτρα προστασίας για την πρόληψη διάδοσης του
Covid-19.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας του ΔΠΘ, εκφράζουν προς τους φοιτητές, τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΔΠΘ αλλά και τους πολίτες, την παράκληση να περιορίσουν τις δια ζώσης επισκέψεις τους στους χώρους διοίκησης του Πανεπιστημίου αλλά και των ακαδημαϊκών Μονάδων – Τμημάτων.

Για το επόμενο διάστημα καθώς είναι σε ισχύ η αναστολή των εκπαιδευτικών λειτουργιών, οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, προτείνεται η χρήση των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και διεκπεραίωσης σχετικών αιτημάτων.

Σχετικά άρθρα

Εξιχνιάστηκαν 13 διαρρήξεις καταστημάτων – επιχειρήσεων και 3 απόπειρες στην πόλη της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Απριλίου 2017 0
Εξιχνιάστηκαν 13 διαρρήξεις καταστημάτων – επιχειρήσεων και 3 απόπειρες στην πόλη της Αλεξανδρούπολης Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις…

Περί σελφοκόνταρων, θρακιώτικων φορεσιών αθηναϊκής εισαγωγής και διαφόρων εορτασμών και πανηγυριών στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Νοεμβρίου 2021 0
Περί σελφοκόνταρων, θρακιώτικων φορεσιών αθηναϊκής εισαγωγής και διαφόρων εορτασμών και πανηγυριών στην Περιφέρεια ΑΜΘ Συνεχίστηκε σε άλλη μια συνεδρίαση της…