Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Νέο Διοικητήριο Ο.Λ.Α και υπερσύγχρονο Λιμεναρχείο εντός του τοπικού λιμένα! Το Λιμενικό Σώμα πήρε “προίκα” την ευθύνη… 16.000 χιλιομέτρων αιγιαλού, χωρίς ανάλογα μέσα άσκησης της αποστολής του!”

Δημοσιεύτηκε στις: at 3 Μαρτίου 2019
413 0

Στα πλαίσια της Ομιλίας του για το σχέδιο νόμου που αφορά στην διαδικασία υποπαραχώρησης των δέκα (10) λιμένων της Χώρας (21/2), ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας τοποθετήθηκε σχετικά με την κατασκευή κτιρίου του Ο.Λ.Α & Λιμεναρχείου, καθώς και για την ίδρυση Λιμενικής Σχολής στην Αλεξ/πολη.

Συγκεκριμένα είπε:

•To μεγαλύτερο λιμάνι του Β/Α Αιγαίου, αυτό της Αλεξ/πολης αξίζει ένα υπερσύγχρονο Διοικητήριο του Ο.Λ.Α μαζί με το Λιμεναρχείο, εντός του Λιμένος, υποχρέωση την οποία οφείλει να αναλάβει ο κάθε παραχωρησιούχος.

•Νομοθετείται με προχειρότητα η εισαγωγή από τον προσεχή Σεπτέμβριο , υποψηφίων μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, στις Σχολές Αξ/κών, Υπαξ/κών & Λιμενοφυλάκων του ΛΣ – Ελληνικής Ακτοφυλακής, χωρίς να είναι γνωστό που θα λειτουργήσουν αυτές!

•Ο ίδιος προώθησε μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξ/πολη, ενώ ο τοπικός Δήμος έχει προσφέρει τόσο προσωρινή στέγη για την Σχολή, όπως επίσης έχει δωρίσει 148 στρέμματα στο καλύτερο για το σκοπό σημείο της πόλης προκειμένου να ανεγερθούν μόνιμες & σύγχρονες εγκαταστάσεις.

•Με το νομοσχέδιο επεκτείνεται η εδαφική αρμοδιότητα του ΛΣ 16.000χλμ αιγιαλών και παραλιών, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς την συνεννόηση με το Σώμα και χωρίς επιπλέον ενίσχυση του σε ανθρώπινο δυναμικό και λοιπά μέσα.

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό που ακολουθεί:

Σχετικά άρθρα

Υποδοχή της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Οδηγητρίας , στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Δεκεμβρίου 2018 0
Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου 2018 , η υποδοχή της ιεράς εικόνος της…