Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Το «αύριο» της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Οικουμενικό Ελληνισμό! Συνταγματικά κατοχυρωμένη η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού!”

Δημοσιεύτηκε στις: at 5 Αυγούστου 2018
459 0

Για την ανάγκη αξιοποίησης των δυνάμεων του Οικουμενικού Ελληνισμού, αλλά και για τη δέσμευση της ΝΔ για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού αναφέρθηκε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, στον χαιρετισμό που απέστειλε και αναγνώστηκε στο forum της 5ης Συνάντησης του Αποδήμου Ελληνισμού που διοργάνωσε στο Πολεμικό Μουσείο ο Οργανισμός «H Αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης».

Συγκεκριμένα υπογράμμισε ο Βουλευτής ότι:

  • Το Ελληνικό Κράτος οφείλει να εκμεταλλευτεί την αστείρευτη δεξαμενή δυνάμεων του Οικουμενικού Ελληνισμού, για να μπορέσει η Ελλάδα να αντικρίσει το ξέφωτο της ανάκαμψης μετά από 8 χρόνια Μνημονίων.
  • Προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των σχέσεων με τον Ελληνισμό της Υφηλίου, παίζει σημαντικό ρόλο η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού, ένα Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους.
  • Η Ν Δ έχει θέσει στην κορυφή του κυβερνητικού της προγράμματος το συγκεκριμένο θέμα, έχοντας καταθέσει δύο σχέδια Νόμου από το 2016.
  • Η πρότασή της Ν Δ προβλέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους Δήμων της Χώρας , οι οποίοι έχουν την ελληνική υπηκοότητα, έχουν ελληνικό διαβατήριο, ελληνική ταυτότητα, ελληνικό ΑΦΜ, έχουν υπηρετήσει οι άνδρες στις Ε Δ , έχουν μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό, όπου εργάζονται, για οποιαδήποτε αιτία και θα μπορούν να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, στις πρεσβείες και στα προξενεία μας στο εξωτερικό!
  • Η Κυβέρνηση φοβάται τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και ιδίως τα νέα παιδιά που έφυγαν στη διάρκεια της κρίσης.
  • Το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού αποτελεί δέσμευση του Κ.Μητσοτάκη και θα υλοποιηθεί μόλις η ΝΔ γίνει Κυβέρνηση.
  • Το “αύριο” της χώρας μας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη σύσφιξη των σχέσεων μας με τον Οικουμενικό Ελληνισμό!

Σχετικά άρθρα

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος ορίστηκε Επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών της ΕΝΠΕ

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Φεβρουαρίου 2020 0
Συγκρότηση Επιτροπών Εργασίας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Συνεδρίασε σήμερα 4 Φεβρουαρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, όπου αποφασίστηκε…

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας συμπαραστάτης σε πρωτοβουλία του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Δεκεμβρίου 2019 0
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ Ιδιαίτερη, εγκάρδια  και γόνιμη συνάντηση είχε σήμερα  ο Δήμαρχος…

Τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν την Παρασκευή , στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Απριλίου 2020 0
Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 24/4/2020. Το…

Κεφαλογιάννης: Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι τουρκικές προκλήσεις ανήμερα 25ης Μαρτίου στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Μαρτίου 2020 0
Ερώτηση Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη: «Προκλήσεις της Τουρκίας ανήμερα της εθνικής εορτής της Ελλάδας για την 25 Μαρτίου στον Έβρο και τα…