Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Το «αύριο» της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Οικουμενικό Ελληνισμό! Συνταγματικά κατοχυρωμένη η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού!”

Δημοσιεύτηκε στις: at 5 Αυγούστου 2018
338 0

Για την ανάγκη αξιοποίησης των δυνάμεων του Οικουμενικού Ελληνισμού, αλλά και για τη δέσμευση της ΝΔ για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού αναφέρθηκε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, στον χαιρετισμό που απέστειλε και αναγνώστηκε στο forum της 5ης Συνάντησης του Αποδήμου Ελληνισμού που διοργάνωσε στο Πολεμικό Μουσείο ο Οργανισμός «H Αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης».

Συγκεκριμένα υπογράμμισε ο Βουλευτής ότι:

  • Το Ελληνικό Κράτος οφείλει να εκμεταλλευτεί την αστείρευτη δεξαμενή δυνάμεων του Οικουμενικού Ελληνισμού, για να μπορέσει η Ελλάδα να αντικρίσει το ξέφωτο της ανάκαμψης μετά από 8 χρόνια Μνημονίων.
  • Προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των σχέσεων με τον Ελληνισμό της Υφηλίου, παίζει σημαντικό ρόλο η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού, ένα Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους.
  • Η Ν Δ έχει θέσει στην κορυφή του κυβερνητικού της προγράμματος το συγκεκριμένο θέμα, έχοντας καταθέσει δύο σχέδια Νόμου από το 2016.
  • Η πρότασή της Ν Δ προβλέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους Δήμων της Χώρας , οι οποίοι έχουν την ελληνική υπηκοότητα, έχουν ελληνικό διαβατήριο, ελληνική ταυτότητα, ελληνικό ΑΦΜ, έχουν υπηρετήσει οι άνδρες στις Ε Δ , έχουν μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό, όπου εργάζονται, για οποιαδήποτε αιτία και θα μπορούν να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, στις πρεσβείες και στα προξενεία μας στο εξωτερικό!
  • Η Κυβέρνηση φοβάται τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και ιδίως τα νέα παιδιά που έφυγαν στη διάρκεια της κρίσης.
  • Το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού αποτελεί δέσμευση του Κ.Μητσοτάκη και θα υλοποιηθεί μόλις η ΝΔ γίνει Κυβέρνηση.
  • Το “αύριο” της χώρας μας είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη σύσφιξη των σχέσεων μας με τον Οικουμενικό Ελληνισμό!

Σχετικά άρθρα

Μαλτέζος Μενέλαος: Χωρίς τη ρήτρα απασχόλησης τα δάνεια με την εγγύηση του δημοσίου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Ιουνίου 2020 0
Μαλτέζος Μενέλαος Μέλος της Κεντρικής διοίκησης του Ο.Ε.Ε   Εκρόσωπος Προοδευτικών Οικονομολόγων Ελλάδας  Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας προς τα…

Η ΔΕΥΑ Δήμου Αλεξανδρούπολης σταθερά στον δρόμο εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών της με διασυνοριακή συνεργασία

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Οκτωβρίου 2018 0
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη η εναρκτήρια συνάντηση του έργου «Joint Water REsources management System for Long-term Efficiency»…

Εν όψει των εορτών…

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Δεκεμβρίου 2019 0
Εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου για μια ακόμη φορά η Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου ήρθε συμπαραστάτης…