Στις 05/01/2017 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ρ.Α.Ε.(Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας )ανακοίνωση της εταιρίας GASTRADE ΑΕ με αλλαγή της επωνυμίας της (αφαιρέθηκε απο τους σκοπούς της το αντικείμενο της ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ,Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΓΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΆΛΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ) και έγινε αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη ενημέρωσης των δημοτών απο την εταιρία και το Δήμο Αλεξ/πολης για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου,για την εκπόνηση και υποβολή της μελέτης SEVESO III ,καθώς και της συμφωνίας για τα αντισταθμιστικά με την GASTRADE (Kάτοχο της άδειας του έργου) και όχι με το εταιρικό σχήμα που θα διαμορφωθεί μετά και την συμμετοχή της εταιρίας ΛΙΒΑΝΟΥ και δεκάδων ίσως άλλων μελλοντικών μετόχων.
Επίσης θα έπρεπε η gastrade -μετά απο επτά χρόνια απο την λήψη της άδειας-να είχε ιδρύσει τουλάχιστον υποκατάστημα στην Αλεξανδρούπολη και στελεχώνοντάς το, να συμβάλλει έτσι στην τοπική οικονομία.
Τον Δεκέμβριο του 2016 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανέθεσε την εκπόνηση μελέτης για την δημιουργία στην Ελλάδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.Μια καλή ιδέα-στα πλαίσια βέβαια της νομοθεσίας και των τεχνικών δυνατοτήτων -θα ήταν να ορισθεί η Αλεξανδρούπολη ως έδρα,για να υλοποιηθούν οι κατά καιρούς εξαγγελίες των πολιτικών οτι τάχα η Αλεξ/πολη θα είναι ενεργειακός κόμβος.
Αλεξ/πολη 27/01/2017
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΑΝΤΟΥΡΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ-ΠΟΛΙΤΗΣ
Προηγούμενο άρθροΝικ. Παπανικολόπουλος: Τα “Ίμια” στο ανιστόρητο βιβλίο Ιστορίας της Γ΄Γυμνασίου (Στην ιερή μνήμη των τριών παλικαριών του Πολεμικού Ναυτικού)
Επόμενο άρθροΌλγα Βρετοπούλου: “Αντιδημαρχία Καθημερινότητας Οικισμών ιδρύεται από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης”