Ανοίγει το Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων στην Ορεστιάδα μετά από χρόνια!

Δημοσιεύτηκε στις: at 11 Μαΐου 2017
339 0

Το Διασυνοριακό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων (Κέντρο Αναφοράς Επιζωοτιών) στην Ορεστιάδα ως κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας είχε σκοπό να πραγματοποιεί διαρκή επιδημιολογικό έλεγχο στα σύνορα. Αυτό το κέντρο θα λειτουργούσε μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος αλλά στην πράξη τα τελευταία 6 χρόνια περίπου, είναι “νεκρό” με αποτέλεσμα ο Έβρος να μείνει χωρίς αυτό το πλεονέκτημα που θα βοηθούσε εξαιρετικά στην πρόληψη ζωονόσων.

Στη Βουλή σήμερα το πρωί απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Έβρου κ. Δημοσχάκη, ο Αναπλ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνης, έδωσε την ευχάριστη είδηση. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιρώνης, η λειτουργία του κέντρου θα αρχίσει άμεσα γιατί εντάχθηκε σε πρόγραμμα που περιέχει ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνική υποδομή, οχήματα για έξτρα ελέγχους. Ο υπουργός δήλωσε ότι δόθηκαν μάχες για να έρθει το πρόγραμμα αυτό καθώς ήταν εκτός ευρωπαϊκών κονδυλίων. Μάλιστα τόνισε ότι στον Έβρο με το πρόγραμμα αυτό θα έρθουν 2 κτηνίατροι ενώ σε άλλες περιοχές μόνο ένας. “Αποκαθίσταται μια αδικία” είπε ο κ. Τσιρώνης.

 

 

πηγη alexpoli.gr

Σχετικά άρθρα

Διαστάσεις εθνικής κρίσης το μεταναστευτικό: 600.000 αλλοδαποί στην Ανατολική Θράκη έτοιμοι να εισβάλλουν στον Έβρο!

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Οκτωβρίου 2019 0
Διαστάσεις εθνικής κρίσης λαμβάνει το μεταναστευτικό για την Ελλάδα καθώς όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος στην Βουλή παρατηρείται κατακόρυφη…

Δημήτρης Στρατούλης: “Είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να μην περάσει το μνημονιακό-αντικοινωνικό-ανθρωποκτόνο πακέτο μέτρων”

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Απριλίου 2016 0
Την Αλεξανδρούπολη επισκέπτεται την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 ο κ. Δημήτρης Στρατούλης – μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και…