Α. Γκαρά: “Κανονικά θα κατατεθούν οι δηλώσεις καλλιέργειας για τους αγρότες με παραχωρήσεις χρήσης ακινήτων δημόσιας γης χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ποινών”

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:15
475 0
Κατά τη διαδικασία διαβούλευσης του νομοσχεδίου  του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διακίνηση  και την εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Γκαρά ανέδειξε για ακόμη μια φορά το ζήτημα που έχει προκύψει με τους αγρότες, οι οποίοι καλλιεργούν αγροτεμάχια δημόσιας γης, η εκμίσθωση των οποίων έχει λήξει, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο επιβολής ποινών κατά τις δηλώσεις καλλιέργειας.
Σύμφωνα με ρητές δηλώσεις του Υπουργείου, οι αγρότες μπορούν κανονικά να δηλώσουν τα συγκεκριμένα αγροτεμάχια, επιδεικνύοντας το τελευταίο παραχωρητήριο χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως εμπόδιο.
Σημειώνεται ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς έχει ήδη ψηφιστεί η σύσταση του ΔΙΑΓΕΠ   για την αξιοποίηση της δημόσιας παραγωγικής αγροτικής γης και μέχρι την έναρξη λειτουργίας της εν λόγω υπηρεσίας  δημιουργείται νομοθετικό κενό για αυτήν την καλλιεργητική περίοδο.
Για αυτό τον λόγο στο υπό συζήτηση  σχέδιο νόμου, έπειτα από πρόταση πολλών  Βουλευτών μεταξύ των οποίων και η κα. Γκαρά, προτάθηκε η συγκεκριμένη τροπολογία που προβλέπει την παράταση της ισχύος των ανωτέρω αποφάσεων παραχώρησης χρήσης ακινήτων για ακόμη  μία καλλιεργητική περίοδο.
 Η κα. Γκαρά υπογράμμισε την ανάγκη να ενημερωθούν άμεσα οι παραγωγοί, καθώς με τη λήξη της προθεσμίας των δηλώσεων καλλιέργειας, θα υπήρχε ουσιαστικό πρόβλημα για ένα σημαντικό αριθμό παραγωγών.
Παρακαλούνται οι αγρότες της περιοχής μας που εκμεταλλεύονται δημόσια αγροτική γη επί ενοικίου να συμμετέχουν κανονικά στη διαδικασία των δηλώσεων καλλιέργειας.
Επιπλέον σημειώνουμε πως  έχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά και ο ΟΠΕΚΕΠΕ με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των παραγωγών.
Με τον τρόπο αυτό δίνεται λύση σε ένα σημαντικό ζήτημα για το νομό μας, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία αφορά περίπου  σε 900 αγροτεμάχια, παραχωρημένα σε παραγωγούς και η παράταση της εκμίσθωσής τους  τη δεδομένη χρονική στιγμή θεωρείται απαραίτητη.

Σχετικά άρθρα

Διαδικτυακή δράση του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης – «Ζώα συντροφιάς: Έχουμε κι εμείς δικαιώματα!»

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Μαρτίου 2021 0
Την Παρασκευή 26/2/2021 στο 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης έλαβε χώρα διαδικτυακή δράση στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που…

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Απριλίου 2016 0
Το απόγευμα της Κυριακή 17 Απριλίου 2016 έφτασε στην Αλεξανδρούπολη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στον ΣΤ’…

Έλλειψη μηχανημάτων αποχιονισμού διαπιστώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Νοεμβρίου 2017 0
Συνεδρίασαν τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς με…

Ο Γάμος ως αλληλοκενωτική θεοειδής αυτοθυσιαστική αγαπητική  ένωση ανδρός και γυναικός (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Νοεμβρίου 2017 0
Ο Γάμος ως αλληλοκενωτική θεοειδής αυτοθυσιαστική αγαπητική  ένωση ανδρός και γυναικός   Το θεοδώρητο μυστήριο του γάμου υπό το πρίσμα…