Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη

Δημοσιεύτηκε στις: at 01:56
524 0

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, σε ανάρτησή του στο Twitter αποκάλεσε ως «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

 Η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε στην ψήφιση από τη Βουλή της προαιρετικότητας της σαρία στη Θράκη, όπου εξέφρασε την ικανοποίηση του. «Εγκρίθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο η νομική ρύθμιση σχετικά με την τουρκική μειονότητα» έγραψε ο ίδιος, αναρτώντας και σχετικό δημοσίευμα τουρκικής ιστοσελίδας που επίσης αποκαλεί τη μειονότητα τουρκική.

Η επίμαχη ανάρτηση του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Πρόσφατα, με ευρεία πλειοψηφία η Βουλή αποφάσισε την προαιρετικότητα της προσφυγής στον Μουφτή όσων Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικής πίστης έχουν αποφασίσει να τελέσουν θρησκευτικό γάμο. Πλέον όλα τα ζητήματα του κληρονομικού και οικογενειακού δικαίου θα είναι αρμοδιότητα των αστικών δικαστηρίων, εκτός αν και οι δύο διάδικοι δηλώσουν εγγράφως, με την παρουσία δικηγόρων, ότι επιθυμούν να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω του Μουφτή.

Δείτε την ανάρτηση:
ΠΗΓΗ www.enikos.gr

Σχετικά άρθρα

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Έλεγχοι για μη καθαρισμό οικοπέδων – Κυρώσεις στους παραβάτες

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Ιουλίου 2021 0
Διανύοντας την πλέον επικίνδυνη περίοδο για την εκδήλωση πυρκαγιάς, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης υπενθυμίζει για μια ακόμα φορά τους ιδιοκτήτες, νομείς…