Βραβεύεται ως “πράσινη πόλη” , η Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:41
1107 0

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης, συνεργάτης του IRIS Smart Cities, αναγνωρίστηκε πριν από λίγες ημέρες από την επιτροπή Euro-China Green & Smart City Awards ως μία πόλη που ανήκει μια επιλεγμένη ομάδα καινοτόμων αστικών κέντρων, τα οποία αξίζουν διεθνή αναγνώριση.

Στην Αλεξανδρούπολη θα απονεμηθεί βραβείο για τις προσπάθειές της στους τομείς της ενεργειακής απόδοσης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των έξυπνων δημόσιων πολιτικών στο διάσημο γεγονός στο Ningbo της Κίνας, το διάστημα 6-9 Σεπτεμβρίου.

Το event διοργανώνει το Fondation Prospective & Innovation, ένα ίδρυμα δημοσίου ενδιαφέροντος, με επικεφαλής των πρώην γάλλο πρωθυπουργό, Ζαν Πιέρ Ραφαρίν, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Κινεζικό Κέντρο για την Αστική Ανάπτυξη.

Ο αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του δήμου Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Φαλέκας, θα βρίσκεται στην εκδήλωση για να παραλάβει το βραβείο και να συζητήσει με άρχοντες άλλων πόλεων για την πρωτοβουλία του IRIS project.

Η Αλεξανδρούπολη επιταχύνει την ανάπτυξή της μέσω ισχυρών συνεργασιών με το ΕΚΕΤΑ και το Energy HIVE Cluster, στους τομείς της μελέτης, του σχεδιασμού και της εφαρμογής πρότζεκτ και δράσεων για την υιοθέτηση της ενεργειακής μετάβασης τοπικά. Επιπρόσθετα, η Αλεξανδρούπολη είναι ένας προνομιούχος συνεργάτης σε λύσεις έξυπνων πόλεων, επιδεικνύοντας και υποστηρίζοντας βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα από κοινού με πόλεις – φάρους, όπως το Γκέτεμποργκ, η Νίκαια και η Ουτρέχτη.

www.energyin.gr

Σχετικά άρθρα

Για τις δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης για την εγκατάσταση της ΝΑΤΟΙκής βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Φεβρουαρίου 2018 0
Είναι προφανές πως η συνεχόμενη αντίδραση από σωματεία, φορείς του ταξικού κινήματος, επιτροπές ειρήνης αλλά και ανεξάρτητους  ριζοσπάστες, ενοχλεί την…

Διαστάσεις εθνικής κρίσης το μεταναστευτικό: 600.000 αλλοδαποί στην Ανατολική Θράκη έτοιμοι να εισβάλλουν στον Έβρο!

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Οκτωβρίου 2019 0
Διαστάσεις εθνικής κρίσης λαμβάνει το μεταναστευτικό για την Ελλάδα καθώς όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος στην Βουλή παρατηρείται κατακόρυφη…

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ν. Έβρου στηρίζει τις πανελλήνιες κινητοποιήσεις της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Νοεμβρίου 2015 0
  Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ν. Έβρου στηρίζει τις πανελλήνιες κινητοποιήσεις της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και καλεί όλα τα…

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΣΠΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Αυγούστου 2016 0
Πατήστε και δείτε τα αποτελέσματα. Αλεξανδρούπολη epil_ΑΓ01 ΑΛΕΞ-ΠΟΛΗΣ Ορεστιάδας epil_ΑΓ03 ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ Διδυμοτείχου epil_ΑΓ02 ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ Σουφλίου epil_ΑΓ05 ΣΟΥΦΛΙΟΥ Σαμοθράκης epil_ΑΓ04 ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ