Βραβεύτηκε ο λογαχός που συνέτριψε το τουρκικό υποβρύχιο το 1997!

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:25
833 0

Την ώρα που η Τουρκία δεν σταματάει τις προκλήσεις, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) προχώρησε σε μια κίνηση που στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς την γειτονική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, στο δεύτερο συνέδριο της ΕΑΑΣ που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα (15/11), αποφασίστηκε να τιμηθεί ο λογαχός που συνέτριψε το τουρκικό υποβρύχιο S-350 YLDIRA το 1997.

Ο λόγος για τον κ. Κωνσταντίνο Κολοκούρη που έχει τον βαθμό του υποστράτηγου εν αποστρατεία και ο οποίος ως λοχαγός, το Πάσχα του 1997 στο Φαρμακονήσι, γάζωσε με 3.000 σφαίρες το υποβρύχιο των Τούρκων.

Το τουρκικό υποβρύχιο έκανε το λάθος να αναδυθεί και έπλεε προς τον όρμο Θόλου του Φαρμακονησίου όμως ο κ. Κολοκούρης, όντας επικεφαλής του Λόχου Πεζοναυτών στο Φαρμακονήσι αποφάσισε να ρίξει δύο αντιαρματικά βλήματα και 3.000 σφαίρες εναντίον του με αποτέλεσμα να το κατατροπώσει.

Για αυτόν τον λόγο, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού απένειμε αντίγραφο σπαρτιατικής κοπίδας το οποίο ανέγραφε την φράση «Μολών Λαβέ», στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο το μήνυμα πως η Ελλάδα επέδειξε για ακόμη φορά ανδρεία.

Ακόμη εκτός από τον κ. Κολοκούρη, βραβεύτηκαν και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, αντγος ε.α. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ο επίτιμος υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Ραχωβίτσας και ο επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήριος Ρίζος.

ΠΗΓΗ www.sportime.gr

Σχετικά άρθρα

Διακοπή σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαίων λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Ιανουαρίου 2016 0
Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που σημειώθηκαν  στο Νομό Έβρου, διεκόπησαν μέχρι νεοτέρας τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο τμήμα…

Στη Βουλή των Ελλήνων Προ Ημερησίας Διατάξεως το θέμα της Θράκης προτείνει ο Αν. Δημοσχάκης – Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Φεβρουαρίου 2020 0
Επιστολή απέστειλε, χθες 24/02/2020,  o Bουλευτής Έβρου Α. Δημοσχάκης, προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Κωνσταντίνο Τασούλα σχετικά με την απελευθέρωση της Θράκης!…