Την ώρα που η Τουρκία δεν σταματάει τις προκλήσεις, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) προχώρησε σε μια κίνηση που στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς την γειτονική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, στο δεύτερο συνέδριο της ΕΑΑΣ που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα (15/11), αποφασίστηκε να τιμηθεί ο λογαχός που συνέτριψε το τουρκικό υποβρύχιο S-350 YLDIRA το 1997.

Ο λόγος για τον κ. Κωνσταντίνο Κολοκούρη που έχει τον βαθμό του υποστράτηγου εν αποστρατεία και ο οποίος ως λοχαγός, το Πάσχα του 1997 στο Φαρμακονήσι, γάζωσε με 3.000 σφαίρες το υποβρύχιο των Τούρκων.

Το τουρκικό υποβρύχιο έκανε το λάθος να αναδυθεί και έπλεε προς τον όρμο Θόλου του Φαρμακονησίου όμως ο κ. Κολοκούρης, όντας επικεφαλής του Λόχου Πεζοναυτών στο Φαρμακονήσι αποφάσισε να ρίξει δύο αντιαρματικά βλήματα και 3.000 σφαίρες εναντίον του με αποτέλεσμα να το κατατροπώσει.

Για αυτόν τον λόγο, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού απένειμε αντίγραφο σπαρτιατικής κοπίδας το οποίο ανέγραφε την φράση «Μολών Λαβέ», στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο το μήνυμα πως η Ελλάδα επέδειξε για ακόμη φορά ανδρεία.

Ακόμη εκτός από τον κ. Κολοκούρη, βραβεύτηκαν και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, αντγος ε.α. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ο επίτιμος υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Ραχωβίτσας και ο επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήριος Ρίζος.

ΠΗΓΗ www.sportime.gr

Προηγούμενο άρθροΈκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού στον Έβρο
Επόμενο άρθροΖήτημα εθνικής σημασίας η αναζωογόνηση της υπαίθρου στον Έβρο – Ανάγκη μιας ισόρροπης βιώσιμης ανάπτυξης (Άρθρο του Σπύρου Δέδογλου)