«Γέροντα, τι να κάνω με το εμβόλιο;»

Δημοσιεύτηκε στις: at 14:54
79 0

Γράφει ο +Αρχ. Βαρθολομαίος, Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Μια ερώτηση που έχει πλέον γίνει συνήθεια στα χείλη κάποιων πιστών…
Έχει επικρατήσει τόσος φόβος στους ανθρώπους τελευταία, που μοιάζει σαν να είναι η πρώτη φορά που γίνονται εμβόλια στον κόσμο!

Δυστυχώς, έχουν επιτύχει κάποιες συγκεκριμένες ομάδες να τρομοκρατήσουν και να διχάσουν τον κόσμο. Αυτές οι ομάδες έχουν σκοπό να προκαλούν σύγχυση στην κοινωνία, αμφισβήτηση των πάντων, αναταραχή, χωρίς βέβαια να αντιπροτείνουν κάποια σοβαρή αντιμετώπιση.

Είναι της νοοτροπίας «όχι σε όλα», προκαλώντας αναστάτωση, παρασύροντας όσο το δυνατόν περισσότερους κοντά τους.

Όλη η ανθρωπότητα περνά μια δύσκολη περίοδο, εδώ και δύο περίπου χρόνια, με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και να έχει αφήσει μακροχρόνια προβλήματα υγείας σε όσους νόσησαν και επέζησαν.

Οι ομάδες, που τρομοκρατούν και διχάζουν, για να επιτύχουν τον στόχο τους «έντυσαν» την μάχη κατά του ιού και του εμβολιασμού με πνευματικό μανδύα, δίνοντας ψευδώς διάσταση «ιερού αγώνα κατά του κακού». Κατάφεραν να παραπλανήσουν τον κόσμο, γιατί βρήκαν συμμάχους στον δήθεν ιερό αγώνα τους και κάποιους κληρικούς.

Ορισμένοι ιερείς, από πνευματικοί, έγιναν δήθεν και οικογενειακοί γιατροί, χωρίς γνώσεις ιατρικές, χωρίς να γνωρίζουν το ιατρικό ιστορικό του κάθε ανθρώπου, αναλαμβάνοντας ευθύνες που δεν τους αναλογούν.

Είναι λάθος η ερώτηση στον Πνευματικό και το να του ζητάμε ευλογία για το εμβόλιο. Απλή εμπιστοσύνη χρειάζεται στην αρμόδια επιτροπή ειδικών ιατρών. Αυτή μόνο μελετά εξαντλητικά το θέμα και γνωρίζει τι να εισηγηθεί.

Η εξέλιξη της επιστήμης μέσα στην ιστορία οδήγησε στην παρασκευή φαρμάκων και εμβολίων, τα οποία βελτιώνουν την ζωή των ανθρώπων, προλαμβάνουν ασθένειες και θεραπεύουν.

Η επίμονη άρνηση, που παρατηρείται σήμερα εναντίον του εμβολιασμού είναι εγκληματική, γιατί η κατάληξη πολλών, από όσους νοσούν, είναι ο θάνατος. Ο φανατισμός που την συνοδεύει αποτελεί πνευματικό πρόβλημα, δεν αποτελεί πνευματικό ή εκκλησιαστικό πρόβλημα ο εμβολιασμός.

Τα πολυάριθμα εμβόλια, που όλοι ήδη έχουμε κάνει παλιότερα μας έχουν προφυλάξει από σοβαρές ασθένειες, οι οποίες ταλαιπώρησαν πολλές γενιές ανθρώπων.
Σήμερα, όμως, η παρατηρούμενη επίμονη αντίδραση στον ιατρικώς αναγκαίο εμβολιασμό στερεί το δικαίωμα σε πολλούς συνανθρώπους μας να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή ή, ακόμη χειρότερα, να επιβιώσουν.

Η ιστορία μας καλεί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ειδικά στην δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι.
Ο εμβολιασμός δεν είναι θέμα πνευματικό. Είναι καθαρά ιατρική υπόθεση.

Ας μην ασχολούμαστε μόνο με την δύναμη του κακού.

Ας βάλουμε τον Θεό στην ζωή μας!

Αυτός είναι η ελπίδα μας, η χαρά μας, η ζωή μας. Αυτός είναι το παν!

Σχετικά άρθρα

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η Νέα Ορεστιάδα γιόρτασε τους πολιούχους της, Αγίους Θεοδώρους

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Μαρτίου 2017 0
Με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου εορτάσθηκε η μνήμη των πολιούχων της Ορεστιάδος, Αγίων Θεοδώρων,…

Εγκύκλιος του Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου για τον Δεκαπενταύγουστο

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Αυγούστου 2017 0
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ προς τους ευσεβείς Χριστιανούς της Επαρχίας μας  Μὲ κατανυκτικὴ χαρὰ καὶ πνευματικὴ εὐφροσύνη…

Με 48 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Απριλίου 2019 0
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ​​ ​​​​ Καλούνται τα μέλη ​​ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως στις​​ 17.04.2019​​ ημέρα​​ Tετάρτη​​ και ώρα​​ 14:00​​ προσέλθουν στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης…