Σε πανω απο  1.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 2 Απριλίου μπορείς κι εσύ να γίνεις κομμάτι της οικογένειας “Let’s Do It Greece”

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην Περιβαλλοντική Εκστρατεία Let’s do it Greece που θα υλοποιηθεί με την συνδιοργάνωση τουΓραφείο Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούποληςκαι του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης.
Στόχος της δράσης που θα υλοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των παρευρισκομένων σε διαδικασίες συλλογής απορριμμάτων για ανακύκλωση. Επιπρόσθετα θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις, οι οποίες θα υποστηρίζουν τους παραπάνω στόχους.
Η δράση θα έχει έναρξη 10.30 π.μ. Οι παρευρισκόμενοι θα χωριστούν σε μεγάλες ομάδες όπου η κάθε ομάδα θα αναλάβει την συλλογή απορριμμάτων από ένα υλικό η κάθε μία (πλαστικό, λευκοσίδηρος, γυαλί, χαρτί). Κάθε ομάδα θα έχει το διακριτικό της χρώμα. Σε κάθε ομάδα θα υπάρχει ένας συντονιστής. Οι ομάδες θα δραστηριοποιηθούν σε σημεία που θα έχουν ήδη επιλεγεί. Η δράση θα διαρκέσει μία ώρα.

Σε δεύτερο στάδιο θα ακολουθήσουν περιβαλλοντικές δράσεις. Σε συνδ
υασμό με την Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου η οποία γιορτάζεται στις 2/4 θα δημιουργηθούν τέσσερα σημεία αναγνωστικών εμψυχώσεων με κεντρικό θέμα την προστασία του περιβάλλοντος. Οι αναγνώσεις θα αφορούν ενήλικες και παιδιά. Μετά από κάθε ανάγνωση θα ακολουθεί μια δημιουργική δραστηριότητα (ζωγραφιά, κατασκευή κ.α.) σε κάθε ένα από αυτά τα τέσσερα σημεία (κιόσκια). Κάθε κιόσκι θα πραγματεύεται και ένα διαφορετικό θέμα για το περιβάλλον (π.χ. μόλυνση θαλασσών, ανακύκλωση, καταστροφή δασών, ρύπανση πόλεων). Κάθε παρευρισκόμενος θα μπορεί να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στις δράσεις δύο σημείων – κιόσκια. Η διάρκεια της δράση σε κάθε κιόσκι θα είναι 30’ και θα επαναλαμβάνεται 2 φορές.

Τέλος για λήξη θα υιοθετήσουμε «το δέντρο της Γης» όπου σε αυτό ο καθένας θα αφήνει το δικό του μήνυμα το οποίο θα τοποθετεί στα κλαδιά του δέντρου. Όλοι μαζί θα χορέψουμε υπό τους ήχους τοπικής μπάντας.

Πρόγραμμα:
10.30 Έναρξη και χωρισμός ομάδων
11.00 – 12.00 Συλλογή απορριμμάτων
12.00 – 13.00 Συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δράσεις
13.00 « Το δέντρο της Γής» και μουσική από τοπική μπάντα.
Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων: Έφη Ανδρεάδου, Υπεύθυνη εκπαιδευτικών σχεδιασμών και υλοποιήσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης.
Την Κυριακή 2 Απριλίου συντονιζόμαστε ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα!
Δείτε περισσότερα για το Let’s do it Greece εδώ:http://letsdoitgreece.org/
Πληροφορίες:
Ιωάννης Ν. Ναϊτίδης– Υπεύθυνος ΜΦΙΑ : 25510-80204
Σοφία Χύτου– Υπεύθυνη Εργαστηρίου Δημ. Απασχόλησης Γραφείου Εθελοντισμού:25510-89924
Προηγούμενο άρθροΣΤ’ Κατανυκτικός Εσπερινός και ομιλία π. Εμμανουήλ Λενιδάκη
Επόμενο άρθροΠασχαλινό Bazaar του Κέντρου Ημέρας ΑΜΕΑ του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης