Γεώργιος Καΐσας: «Τα οφέλη του Έβρου από την τελευταία ημέρα της Βουλής»

Δημοσιεύτηκε στις: at 8 Ιουνίου 2019
459 0

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την υγεία και την αποδοχή των δωρεών του Νιάρχειου τελείωσε το έργο της η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Σήμερα έγιναν αποδεκτές με νόμο οι δωρεές και προς το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπως το pet-scan, το μηχάνημα που αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα της μοριακής απεικόνισης και στην μάχη για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, παρέχοντας δωρεάν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που οι Εβρίτες θα έπρεπε να τις πληρώσουν πανάκριβα σε ιδιωτικά κέντρα της Θεσσαλονίκης.

Επίσης ψηφίστηκαν και τρεις σημαντικές τροπολογίες για τον νομό μας. Με την πρώτη παρατείνονται έως την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ οι συμβάσεις 100 περίπου εργαζομένων στην φύλαξη, σίτιση και καθαριότητα του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης που έληγαν την 30η Ιουνίου 2019, ώστε να μην μείνει το Νοσοκομείο χωρίς φύλαξη, σίτιση και καθαριότητα το καλοκαίρι.

Με την δεύτερη, τα χρέη του Εργοστασίου Ζάχαρης προς τους τευτλοπαραγωγούς αλλά και προς τους εργαζόμενους για τα έτη 2017 και 2018, αναλαμβάνονται και εξοφλούνται από το κράτος ώστε το εργοστάσιο να περάσει χωρίς προβλήματα στους νέους του επενδυτές,πράγμα πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του Βόρειου Έβρου.

Με την τρίτη τροπολογία, παρατάθηκε για 4 μήνες η σύμβαση όλων των ανέργων του νομού μας που εργάζονταν για προγράμματα κοινωφελούς εργασίας των Δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και η σύμβασή τους έληγε επίσης την 30η του Ιούνη.

Όλες αυτές τις πολύ σημαντικές ρυθμίσεις για την Υγεία και την εύρυθμη λειτουργία του ΠΓΝΑ το καλοκαίρι, αλλά και για τους αγρότες και τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ, η ΝΔ τις θεώρησε ρουσφετολογικές και απείχε.
Δυστυχώς τόσο η ΝΔ όσο και ο τοπικός της Βουλευτής ήταν για μια ακόμη φορά απόντες. Προς όφελος του κομματικού τους συμφέροντος, μετά την αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και την αναβάθμιση του ΤΕΙ Νοσηλευτικής σε Πανεπιστήμιο, γύρισαν την πλάτη για ακόμη μια φορά στις λύσεις σημαντικών θεμάτων του Έβρου.
Υποκρισία μέχρι και την τελευταία ημέρα και την τελευταία ώρα!

Γεώργιος Καΐσας
Βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά άρθρα

ΓΙΑΤΙ  ΤΟΣΗ ΣΠΟΥΔΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ; Μια προσέγγιση  στο νευραλγικής σημασίας πρόβλημα  των Συνταγματικών μεταρρυθμίσεων (Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο)

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Απριλίου 2018 0
ΓΙΑΤΙ  ΤΟΣΗ ΣΠΟΥΔΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ; Μια προσέγγιση  στο νευραλγικής σημασίας πρόβλημα  των Συνταγματικών μεταρρυθμίσεων   Από τον Ηλία Ν.…

Κλιμάκιο μηχανικών και μηχανήματα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Σαμοθράκη

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Σεπτεμβρίου 2017 0
Με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, η περιφέρεια θα διαθέσει ποσό 150 χιλιάδων ευρώ για την…

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την απόφαση Δημοτικών Συμβουλίων Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης για σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Οκτωβρίου 2017 0
Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να μας ενημερώσουν εγγράφως με βάση…