Γιάννης Δελής: Να αποζημιωθούν οι αγρότες στο Δήμο Σουφλίου (VIDEO)

Δημοσιεύτηκε στις: at 29 Μαΐου 2016
422 0

Αποζημίωση των αγροτών του Δήμου Σουφλίου και αποκατάσταση των καταστροφών στο αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Ανέφερε πως είναι αγανακτισμένοι οι αγρότες του Δήμου Σουφλίου, οι οποίοι έχουν απομείνει χωρίς χωράφια και χωρίς εισόδημα.

Τα χωράφια τους, περίπου 5.000 στρέμματα, καταστράφηκαν από μεγάλα ρήγματα και απανωτές «στρώσεις» άγονης άμμου που προκλήθηκαν από πλημμύρες το Γενάρη και Φλεβάρη του 2015.

 

Ευ. Αποστόλου: Ευχολόγια για τα αντιπλημμυρικά έργα

Για το 2015 δόθηκαν 5 εκατ. ευρώ απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, αποφεύγοντας ωστόσο να πει αν τα ποσά αυτά είναι για αποζημιώσεις ή για επιδοτήσεις που οφείλονται στους παραγωγούς.

Παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και τα ποσά που δόθηκαν δεν φτάνουν για τις ανάγκες, αλλά εμφανίσθηκε απαισιόδοξος για το αν θα δοθούν περισσότερα, καθώς όπως είπε υπάρχει πρόβλημα να καλυφθούν οι ανάγκες από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε ό,τι αφορά τα έργα στον ποταμό Έβρο, ο υπουργός ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία Ελλάδας, Βουλγαρίας, και Τουρκίας για να προχωρήσουν.

Γ. Δελής: Τα αντιπλημμυρικά δεν είναι επιλέξιμα έργα από την ΕΕ

Ο Γιάννης Δελής ανέφερε πως οι αγρότες στο Σουφλί δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ για αποζημίωση και πως πλήττονται κυρίως οι φτωχοί αγρότες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ξεπεράσουν το πρόβλημα.

Για τα έργα σημείωσε ότι το ευχολόγιο το ακούνε οι κάτοικοι της περιοχής δεκαετίες από τις κυβερνήσεις και πρόσθεσε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ.

 

Σχετικά άρθρα

Χρήστος Δερμεντζόπουλος: «Θεωρώ ότι σύντομα θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα με την άφιξη του Υπουργού και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην περιοχή μας»

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Σεπτεμβρίου 2020 0
 Δήλωση για τη σημερινή συνάντηση με την 12μελή οργανωτική επιτροπή κατοίκων Τυχερού, Προβατώνα και των γύρω χωριών «Αρχικά θα ήθελα ξεκάθαρα…

Πρόταση Δημήτρη Ρίζου: «Να γίνουν στον Έβρο τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων στο Βόλεϊ το 2020, που θα συνδιοργανώσουν Ελλάδα και Ιταλία»

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Νοεμβρίου 2018 0
Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ Λίγες ημέρες πριν, συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βόλεϊ ανακοίνωσε ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα…

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς πρότεινε να υιοθετηθεί η Νίκης της Σαμοθράκης ως νέο λογότυπο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Δεκεμβρίου 2020 0
Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς Πρότεινα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η “Νίκη της Σαμοθράκης” να αντικαταστήσει το υπάρχον λογότυπο της…