Γιάννης Δελής: Να αποζημιωθούν οι αγρότες στο Δήμο Σουφλίου (VIDEO)

Δημοσιεύτηκε στις: at 29 Μαΐου 2016
318 0

Αποζημίωση των αγροτών του Δήμου Σουφλίου και αποκατάσταση των καταστροφών στο αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Ανέφερε πως είναι αγανακτισμένοι οι αγρότες του Δήμου Σουφλίου, οι οποίοι έχουν απομείνει χωρίς χωράφια και χωρίς εισόδημα.

Τα χωράφια τους, περίπου 5.000 στρέμματα, καταστράφηκαν από μεγάλα ρήγματα και απανωτές «στρώσεις» άγονης άμμου που προκλήθηκαν από πλημμύρες το Γενάρη και Φλεβάρη του 2015.

 

Ευ. Αποστόλου: Ευχολόγια για τα αντιπλημμυρικά έργα

Για το 2015 δόθηκαν 5 εκατ. ευρώ απάντησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, αποφεύγοντας ωστόσο να πει αν τα ποσά αυτά είναι για αποζημιώσεις ή για επιδοτήσεις που οφείλονται στους παραγωγούς.

Παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και τα ποσά που δόθηκαν δεν φτάνουν για τις ανάγκες, αλλά εμφανίσθηκε απαισιόδοξος για το αν θα δοθούν περισσότερα, καθώς όπως είπε υπάρχει πρόβλημα να καλυφθούν οι ανάγκες από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε ό,τι αφορά τα έργα στον ποταμό Έβρο, ο υπουργός ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία Ελλάδας, Βουλγαρίας, και Τουρκίας για να προχωρήσουν.

Γ. Δελής: Τα αντιπλημμυρικά δεν είναι επιλέξιμα έργα από την ΕΕ

Ο Γιάννης Δελής ανέφερε πως οι αγρότες στο Σουφλί δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ για αποζημίωση και πως πλήττονται κυρίως οι φτωχοί αγρότες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ξεπεράσουν το πρόβλημα.

Για τα έργα σημείωσε ότι το ευχολόγιο το ακούνε οι κάτοικοι της περιοχής δεκαετίες από τις κυβερνήσεις και πρόσθεσε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ.

 

Σχετικά άρθρα

Α. Γκαρά: “Κανονικά θα κατατεθούν οι δηλώσεις καλλιέργειας για τους αγρότες με παραχωρήσεις χρήσης ακινήτων δημόσιας γης χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ποινών”

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Ιουνίου 2017 0
Κατά τη διαδικασία διαβούλευσης του νομοσχεδίου  του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διακίνηση  και την εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών…

Πολυκοινωνικό Δήμου Αλεξ/πολης: Έκκληση για ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΣ και ΦΥΣΙΚΟΥΣ ώστε να ξεκινήσουν τα τμήματα

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Οκτωβρίου 2016 0
Το Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα λειτουργήσει για 5η συνεχή χρονιά κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Παρακαλούμε να…

Το θέμα ιδρύσεως Μουσείου Προσκοπισμού θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας  Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Απριλίου 2018 0
Σας καλούμε να προσέλθετε την  Τετάρτη     18/04/2018 και ώρα 18:00  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  σε ΤΑΚΤΙΚΗ  συνεδρίαση της Δημοτικής…