Για την τροφοδοσία του ΔΠΘ με αέριο μίλησαν Σπίρτζης-Τουλουπίδης

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:05
453 0

Τα θέματα που απασχολούν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παρουσιάστηκαν στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη από τον πρυτανεύοντα του ιδρύματος Σταύρο Τουλουπίδη σε συνάντηση που είχαν.

Αναφορικά με την τροφοδότηση του πανεπιστημίου με αέριο, ο κος Τουλουπίδης είπε:

«Δρομολογήθηκαν μια σειρά από αποφάσεις για να συνδεθεί το φυσικό αέριο με τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου τόσο στο εξωτερικό κομμάτι όσο και το εσωτερικό.

Δηλαδή στη μεν Αλεξανδρούπολη η Ιατρική και η Μοριακή είναι εσωτερικό κομμάτι γιατί πάει ο αγωγός μέχρι το νοσοκομείο, που βρίσκεται δίπλα στο πανεπιστήμιο, αλλά στην Κομοτηνή και την Ξάνθη είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα η απόσταση, είναι υψηλής τάσης ο αγωγός και μετά εσωτερικός.

Ο υπουργός επικοινώνησε μπροστά μας και με την ΔΕΣΦΑ και με την ΑΑΔΕ και με τον γενικό γραμματέα, δρομολογήθηκε, τώρα θα δούμε.

Το πανεπιστήμιο είναι βασικός καταναλωτής σε ενέργεια, για παράδειγμα στην Κομοτηνή έχουμε το κλειστό γυμναστήριο, για το οποίο έχουμε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής ο οποίος πληρώνει ένα μέρος των εξόδων.

Όμως δεν παύει να είναι ένα ενεργοβόρο κτίριο. Όλα τα πανεπιστήμια γενικά είναι ενεργοβόρα», κατέληξε ο κος Τουλουπίδης.

πηγη energypress.gr

Σχετικά άρθρα

Στο Λιμανι της Αλεξανδρουπολης, ο διοικητής των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ευρώπη Christopher Cavoli

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Νοεμβρίου 2019 0
Η αναβάθμιση των χρήσεων του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, με το πέρας της ανέλκυσης της βυθοκόρου “Όλγα”, τονίστηκε κατά τη σημερινή…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Το Νηπιαγωγείο στο Λάκκωμα Σαμοθράκης πρέπει να παραμείνει ανοικτό! Σοβαρό το ζήτημα της ασφαλούς μεταφοράς και φύλαξης των παιδιών!”

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Σεπτεμβρίου 2018 0
Το Νηπιαγωγείο στο Λάκκωμα Σαμοθράκης πρέπει να παραμείνει ανοικτό !! Σοβαρό το ζήτημα της ασφαλούς μεταφοράς και φύλαξης των παιδιών!!…

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου και χειροτονία Αρχιδιακόνου π. Χριστοδούλου Καραθανάση

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Αυγούστου 2017 0
Την  ερχομένη Κυριακή  3 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά την  ιερά μνήμη του αγίου Ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομηδείας, και ο…

Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη – Ηγουμενίτσα με τραίνο – Προσεχώς η Εγνατία σιδηροδρομική γραμμή

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Νοεμβρίου 2015 0
Στην συνάντηση που είχε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ)…