Για την τροφοδοσία του ΔΠΘ με αέριο μίλησαν Σπίρτζης-Τουλουπίδης

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:05
375 0

Τα θέματα που απασχολούν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παρουσιάστηκαν στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη από τον πρυτανεύοντα του ιδρύματος Σταύρο Τουλουπίδη σε συνάντηση που είχαν.

Αναφορικά με την τροφοδότηση του πανεπιστημίου με αέριο, ο κος Τουλουπίδης είπε:

«Δρομολογήθηκαν μια σειρά από αποφάσεις για να συνδεθεί το φυσικό αέριο με τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου τόσο στο εξωτερικό κομμάτι όσο και το εσωτερικό.

Δηλαδή στη μεν Αλεξανδρούπολη η Ιατρική και η Μοριακή είναι εσωτερικό κομμάτι γιατί πάει ο αγωγός μέχρι το νοσοκομείο, που βρίσκεται δίπλα στο πανεπιστήμιο, αλλά στην Κομοτηνή και την Ξάνθη είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα η απόσταση, είναι υψηλής τάσης ο αγωγός και μετά εσωτερικός.

Ο υπουργός επικοινώνησε μπροστά μας και με την ΔΕΣΦΑ και με την ΑΑΔΕ και με τον γενικό γραμματέα, δρομολογήθηκε, τώρα θα δούμε.

Το πανεπιστήμιο είναι βασικός καταναλωτής σε ενέργεια, για παράδειγμα στην Κομοτηνή έχουμε το κλειστό γυμναστήριο, για το οποίο έχουμε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής ο οποίος πληρώνει ένα μέρος των εξόδων.

Όμως δεν παύει να είναι ένα ενεργοβόρο κτίριο. Όλα τα πανεπιστήμια γενικά είναι ενεργοβόρα», κατέληξε ο κος Τουλουπίδης.

πηγη energypress.gr

Σχετικά άρθρα

Λαμπάκης – Μιχαηλίδης… Μαζί στο RUN GREECE! “Φωτιά θα ανάψουν” τα παπούτσια

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Σεπτεμβρίου 2016 0
Η “κόντρα” εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρουπολης μεταφέρετε στους δρόμους της πόλης… Συμμετοχή στο RUN GREECE δήλωσαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπολης κ.…

Προειδοποίηση προς αγρότες – κτηνοτρόφους – μελισσοκόμους λόγω επιδείνωσης του καιρού

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Φεβρουαρίου 2021 0
Οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, έχοντας υπόψη το από 11-02-2021 Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων…

Παύλος Μιχαηλίδης: Αιφνιδιαστική δέσμευση-κατάσχεση από το Υπουργείο Τουρισμού στα Δημοτικά  Ιαματικά λουτρά της Τραϊανούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Φεβρουαρίου 2021 0
Ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης είναι ένας από τους 50 δήμους σε όλη την χώρα, στα όρια του οποίου υφίστανται Ιαματικές…

Καταγγελία Στυλιανίδη: 2 MKO βολιδοσκοπούν την περιοχή της Θράκης για την εύρεση στέγης προσφύγων και μεταναστών

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Σεπτεμβρίου 2020 0
MKO φέρονται να βολιδοσκοπούν στην περιοχή της Θράκης για την εύρεση στέγης για την στέγαση προσφύγων και μεταναστών. Στην πολύ…