ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

“Καπνομάγαζο” Αίνου 46, τκ 68132 Αλεξανδρούπολη  

τηλ 25510 89690| axdlibrary@gmail.com

Εξαιρετικά πετυχημένη και με μεγάλη συμμετοχή και κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης η Γιορτή Έναρξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας «ΑΠΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ» #KE2017grπου διοργανώνεται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών και συντονίζεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

          Για τις πρώτες ημέρες προτρέπουμε τους μικρούς μας φίλους να εξερευνήσουν μαζί μας τον χάρτη της πόλης σε μια περιπέτεια δράσης και ανακάλυψης από σημείο σε σημείο. (τίτλος εργαστηρίου: «Τα σημεία της πόλης» ηλικιακή ομάδα: 6-12 ετών, ημερ/νίες: 20 & 21 Ιουνίου 2017, ώρα διεξαγωγής:  10.30 – 12.30 π.μ.). Πόσες φορές περπατάμε στην πόλη χαμένοι στις σκέψεις μας και προσπερνάμε γύρω μας πράγματα οικεία και καθημερινά; Σε αυτή τη βόλτα όμως τα παιδιά και οι εμψυχωτές καλούνται να δουν με νέα ματιά το οικείο αλλά και το σπάνιο, το παλιό αλλά και το καινούριο, το ασήμαντο αλλά και το σημαντικό… Με μοναδικά εφόδια  το καπέλο  και το νεράκι μας και καλλιεργώντας την παρατηρητικότητά μαςθα ανακαλύψουμε μέσα από καθημερινές διαδρομές γνωστά αλλά και άγνωστα σημεία που θα αποκτήσουν όμως μια νέα διάσταση…

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο εργαστήριο για αυτή την εβδομάδα που θα εξοικειώσει τα παιδιά με την ποίηση μέσα από ιστορίες τρικυμίας, καταιγίδων και ναυαγίων που αφηγούνται οι φάροι. (τίτλος εργαστηρίου: «Οι φάροι – σημεία στη θάλασσα», ηλικιακή ομάδα: 6-12 ετών, ημερ/νίες: 22 Ιουνίου & 21 Αυγούστου 2017, ώρα διεξαγωγής:  10.30 – 12.30 π.μ.).

Τα παιδιά θα γνωρίσουν ποιήματα με φάρους και θα παίξουν κυριολεκτικά μαζί τουςμε στόχο να απολαύσουν περισσότερο την ποίηση και τον ρυθμό της παρά να την κατανοήσουν. Έτσι θα τα επενδύσουν με τη μουσική της αρεσκείας τους, θα τα τραγουδήσουν, θα τα απαγγείλουν ακόμα και θα τα αποδομήσουν για να τα ξαναγράψουν με το δικό τους τρόπο με μόνο οδηγό ένα σημείο-μια λέξη.

Για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης 25510 89960.Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Εμψυχωτές: το  Προσωπικό και οι Φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης.

Σας περιμένουμε!

Καίτη Μακρή

Συντονίστρια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας

Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017

                                                                                                                            στην Αλεξανδρούπολη

Προηγούμενο άρθροΑθανάσιος Βίτσας: “Ευθύνη της Περιφέρειας ΑΜΘ το οδικό δίκτυο της Σαμοθράκης”
Επόμενο άρθροΧρήστος Δούκας: “Σε ένα μήνα θα είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες παραχώρησης χώρων του Λιμανιού για εκμετάλλευση”