Γιώργος Πεταλωτής «Η διακομματική για τη Θράκη οφείλει να αυτοδιαλυθεί»

Δημοσιεύτηκε στις: at 14:02
81 0

O τομεάρχης ανθρώπινων δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Πεταλωτής αναφέρει: 

Η ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΘΕΙ

Εδώ και δύο χρόνια περίπου «λειτουργεί» η Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη, η οποία διαφημίστηκε προεκλογικά ως περίπου πανάκεια για την τόνωση μιας περιοχής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Είναι μάλιστα Πρόεδρός της η δυναμική γνώστις της περιοχής Ντόρα Μπακογιάννη και μέλη της κάποια από τα αξιόλογα μέλη του Κοινοβουλίου (από το ΚΙΝΑΛ Παπανδρέου και Λοβέρδος ).

Εξ αρχής εξέφρασα την άποψη ότι οι λογικές της ανάπτυξης άνωθεν είναι προσχηματικές, αδρανοποιούν και απαξιώνουν ακόμη περισσότερο τις τοπικές δυναμικές και πολλές φορές οδηγούν σε χρηματικές ροές για ανάπτυξη αλλοτρίων σκοπών .

Δεν γνωρίζω τι διαμοίβεται στις όποιες συνεδριάσεις – εξάλλου η τοπική συμμετοχή και ενημέρωση είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη – εάν όμως κατά τη γνώμη μου η Επιτροπή σέβεται τα μέλη της και κυρίως την ιστορία της Θράκης , οφείλει να αυτοδιαλυθεί.

Εκτός εάν γίνεται έργο επτασφράγιστα μυστικό.

Παρεμπιπτόντως, μόνον στη Ροδόπη αποφασίστηκε για φέτος η αναστολή λειτουργίας 15 εκπαιδευτικών μονάδων (13 δημοτικών τα περισσότερα μειονοτικά , ενός Γυμνασίου και ενός Λυκείου) ελλείψει προφανώς μαθητών.

Σήμερα δε, ανακοινώθηκε η παύση λειτουργίας τριών αιθουσών κινηματογράφου στην Κομοτηνή – φοιτητούπολη (δεν είναι πολυτέλεια ο κινηματογράφος).

Ενδεικτικά και μόνον.

Σχετικά άρθρα

Μνημόνια συνεργασίας μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και του Δ΄ Σώματος Στρατού

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Δεκεμβρίου 2018 0
Δύο Μνημόνια συνεργασίας μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και του Δ΄ Σώματος Στρατού πρόκειται να υπογραφούν κατά τη διάρκεια τελετής…

23 Απριλίου 2010: H μέρα που ξεκίνησαν τα μνημόνια στην Έλλαδα

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Απριλίου 2021 0
Σαν σήμερα συμπληρώνονται έξι χρόνια από την προσφυγή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, αυτό που ονομάστηκε μνημόνιο. Ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε…